Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Door epoxyhars komt de structuur van het hout naar boven"

Olijfhouten boomstam verzaagd tot (was)tafelblad

Familiebedrijf iQonya breidt haar assortiment meubelen uit met olijfhouten epoxy boomstam wastafelbladen. IQonya wil zich onderscheiden door de (was)tafelbladen te produceren in Turkije en zelf te importeren. "We werken als eerste en enige met de houtsoorten Jeneverbes, Olijf, Ceder en Eucalyptus. Daarnaast kunnen we, doordat de productie niet uitbesteed wordt, garanderen dat de aangeboden bladen van een zeer hoge kwaliteit zijn", laat een woordvoerder namens iQonya weten. 

Afgewerkt met epoxy
"Onze tafelbladen van Olijf- en Jeneverbeshout zijn vaak grillig, wat ze zeer geschikt maakt om af te werken met epoxy. De epoxyhars vult de vele gaten en gleuven van het tafelblad, waar het aan de hand van een ingewikkeld proces hard wordt. Door deze behandeling krijgt het tafelblad een nieuwe diepte en komt de structuur van het hout naar boven. De klant kiest zelf welk tafelblad gevuld zal worden en hoe de epoxy eruit zal komen zien. Er kunnen bijvoorbeeld kleurpigmenten aan de epoxy toegevoegd worden of de epoxy kan volledig doorzichtig gemaakt worden", vervolgt IQonya.

Duurzaam
Voor iQonya is duurzaamheid het een topprioriteit. Hierdoor gebruikt zij geen gekapte bomen voor haar boomstamtafels. De tafelbladen zijn gemaakt van bomen die omgevallen zijn door natuurlijke omstandigheden of die zijn gekapt om bijvoorbeeld een weg aan te leggen. "Deze bomen worden vaak verbrand door lokale bewoners om hun huizen te verwarmen, omdat veel mensen in Turkije niet beschikken over andere verwarmingsmethodes. IQonya redt deze bomen en schenkt hun een tweede kans, waardoor ons motto 'giving wood a second life' is", besluit de woordvoerder. 

Meer informatie:
iQonya Natural Interiors
Venkelbaan 49
Capelle aan den IJssel
info@iqonya.nl
www.iqonya.nl

Publicatiedatum: