Leolux en What if Lab op zoek naar antwoord op deze vraag

Hoe ziet een interieur er in 2030 uit?

Hoe ziet het interieur van 2030 eruit? Op die vraag willen designmeubelfabrikant Leolux en What if Lab, een initiatief van de Dutch Design Foundation, de komende maanden een antwoord krijgen. Vorige maand vond daarom bij Leolux in Venlo de aftrap plaats van een verkenningstraject waarin drie designstudio’s een visie ontwikkelen op onze persoonlijke leefomgeving in 2030. Het resultaat is te zien tijdens Dutch Design Week 2019.

Het doel van dit traject is een toekomstvisie op wonen in 2030. Speculatief, futuristisch, experimenteel; de 3 designstudio’s die uit meer dan 30 inzendingen geselecteerd zijn voor het What if Lab mogen alle kanten op met hun visie. Studio LONK, Rive Roshan en Soft Bodies waren daarom te gast in Venlo om allereerst het bedrijf Leolux te leren kennen. Dat begon met een uitvoerige rondleiding door onze productie in Via Creandi. De deelnemende studio’s kregen uitvoerige uitleg over de manier waarop Leolux meubels maakt en welke visie daaraan ten grondslag ligt.

Conceptpresentaties
Nu is het aan de studio’s om de opgedane indrukken om te zetten in een conceptvisie. Uiteraard staan ze daarbij altijd in nauw contact met Leolux en de Dutch Design Foundation.  Op 20 augustus vindt, eveneens in Leolux Bezoekerscentrum Via Creandi, een vervolgsessie plaats, waarbij de drie studio’s hun eerste concepten zullen presenteren. Wij houden je op de hoogte!

Bron: Leolux


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.