Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van de hand van ontwerper Jessica Engelhardt

Natuurlijke koraalriffen inspireren meubelmaker

Het Duitse kantoormeubelenmerk Dauphin heeft een nieuwe collectie ontwikkeld. De Reefs-collectie heeft een flexibel aanbod aan meubelen, die geïnspireerd zijn op natuurlijke koraalriffen. De meubelen van Reefs zorgen voor een open en multifunctioneel interieur binnen het kantoor.

Bij het gemiddeld kantoor van vandaag de dag is de gedeelde ruimte steeds belangrijker geworden. Taken die voorheen in individuele kamers werden uitgevoerd, vinden nu steeds meer plaats op zogeheten “eilanden” in het kantoor. De gedeelde ruimtes vormen het toneel voor informele vergaderingen, samenwerking of creatieve pauzes. De gedeelde ruimte heeft als veelzijdige werkplek zodoende ook meubelen nodig, die zowel voor groepen als voor individuen aan deze verschillende functies tegemoet kunnen komen.

Het modulaire systeem van Reefs is met het oog op deze trend in kantoren ontworpen. De meubelen zorgen voor een optimaal gebruik van gedeelde en vrije ruimtes in open kantoren. Materialen, kleuren en ook de opstelling van de meubelen kunnen aan de identiteit van het bedrijf worden aangepast.

Ontwerper Jessica Engelhardt baseerde haar creaties op koraalriffen. Een natuurlijk koraalrif vormt complexe structuren, waarin geen enkele vorm gelijk is. Dit is terug te zien in de talloze mogelijkheden waarop de meubelen van Reefs met elkaar kunnen worden gecombineerd. De modules kunnen worden opgesteld in een klassiek arrangement, maar ook in een cirkel, een hoefijzervorm of als een slingerende lijn. Elke vorm is een aanvulling op een bepaalde functie waar een bedrijf zijn open ruimte voor zou willen gebruiken, of dit nu een receptie, een werkplek of een stilteruimte is.

De meubelen zijn gecreëerd aan de hand van een flexibele stalen stang in het onderstel. De rug- en armleuningen kunnen net als de muurschermen naar believen worden aangepast. Een van de uitdagingen met open kantoorruimtes is het tegengaan van geluidsoverlast. De Reefs-collectie maakt gebruik van modulaire muren, die qua akoestiek voor een prettige werksfeer zorgen. De muren bevatten een honingraatstructuur van geribbeld kantoor. Dit zorgt naast een licht gewicht ook voor een verbeterde akoestiek.

De meubelen van Reefs zijn verkrijgbaar in een groot scala aan kleuren en stofferingen. De poten van de meubelen zijn verkrijgbaar in een houten of in een aluminium uitvoering met een zwarte of glanzende afwerking.

Meer informatie:
Dauphin
www.dauphin.nl 

Bron: Architonic

Publicatiedatum: