Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Confronterende beelden badkamer zorgen voor woedende, verdrietige en geschokte reacties

De 29-jarige Turk Uğur Gallenkuş, met meer dan een half miljoen volgers op Instagram en duizenden anderen op Facebook en Twitter, heeft enorme reacties teweeggebracht. De kunstenaar versmelt foto’s van ellende uit oorlogsgebieden met het comfort van het Westen.
Zijn digitale collages bestaan uit foto’s die hij in de media vindt en die gelijkaardige composities hebben maar een heel ander verhaal vertellen. Met het schokkend contrast hoopt Gallenkuş het bewustzijn van deze "parallelle wereld" te verhogen.

In een van zijn laatste werken toont hij het beeld van een vader die zijn kinderen baadt in de restanten van een – door oorlog verwoeste – badkamer, terwijl de andere zijde een schone, weelderige badkamer met een mooie kroonluchter laat zien. "Ik probeer de waarde en betekenis van de foto’s die ik in het nieuws zie te vinden en de boodschap toe te voegen die ik aan de wereld wil geven,” zei hij tegen de redactie van De Jonge Turken. Duizenden hebben woedend, verdrietig of geschokt gereageerd op zijn posts op sociale media.

Lees hier het complete artikel.