Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Innovatieve radiatoren met unieke materialen

Winnaars Design Warm Contest onthuld in Milaan

Het Italiaanse Scirocco H, dat handdoekverwarmers en radiatioren voor thuis ontwerpt en vervaardigt, heeft in Milaan de winnaars van de Design Warm Contest onthuld.

Het initiatief, onder het beschermheerschap van ADI - Associazione per il Disegno Industriale, staat open voor alle Italiaanse en buitenlandse studenten en heeft geen leeftijdsgrens. Er waren 395 projecten die deelnamen aan de wedstrijd, 281 voor de categorie gewijd aan professionals en 114 voor die van studenten. De winnaars van de tweede editie zijn het Offset-project voor de categorie voor professionals en het Blow-project voor die van studenten.

Offset, gemaakt door industrieel ontwerper Libero Rutilo, Canadees van geboorte maar Milanees sinds 2005, onderscheidde zich door het idee van radiator waarbij elegantie, intelligentie en transformeerbaarheid centraal staan. Het is een stalen verwarmingslichaam dat is ontworpen met een systeem dat bestaat uit twee modules, een horizontaal deel dat, eenmaal geopend, verandert in een handdoekstang en een verticaal deel, met daarin drie verborgen haken; twee zijhaken voor de doekjes en een centrale doek die zowel voor de badjas als voor het opbergen van de opgerolde handdoeken kan worden gebruikt.


Blow

Blow, gerealiseerd door de studenten van de Politechnische Universiteit van Milaan Mattia Dellepiane en Matteo Tagliabue, raakte de jury niet alleen met het concept van de radiator, maar ook met het gedetailleerde en uitgebreide technische rapport dat werd verstrekt, evenals voor de nauwkeurige en uiterst verklarende grafische tabellen. Blow, een elektrische en vrijstaande radiator, is ontworpen om niet simpelweg een radiator te zijn, maar het helpt mee bij het creƫren van een algemene sfeer van wellness in de omgeving. Er is veel zorg besteed aan materialen, van aluminium tot nylon en polycarbonaat, en ook aan thermische efficiƫntie.

Tot slot was er een speciale vermelding voor de Polytechnische Universiteit van Milaan voor het actief betrekken van zijn studenten bij maar liefst 24 inzendingen, maar vooral voor de hoge en constante kwaliteit van de projecten die zijn gepresenteerd in beide edities van de competitie.

Bron: Archiproducts