Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tevreden gezichten tijdens open dagen meubelbedrijf HE Design BV

Hasan Uzun: "Als je het productieproces ziet, kun je de meubelen makkelijker verkopen"

"We hebben veel bezoek gehad", zegt Hasan Uzun. "Het is mooi dat we als HE Design ons meubelbedrijf aan onze klanten kunnen laten zien. Op die manier krijg je meer feeling met onze producten. Doordat je het fabrieksproces met eigen ogen ziet, neem je dat als verkoper ook automatisch mee in je gedachten als je bijvoorbeeld in je eigen woonwinkel onze meubelen verkoopt. Men ziet nu ook daadwerkelijk dat in onze fabriek alles handwerk is", vertelt Hasan, die samen met zijn broer Hayati (die alle meubelen ontwerpt en ontwikkelt) leiding geeft aan HE Design.

Hasan Uzun met broer Hayati, die alle meubelen ontwerpt en ontwikkelt.

Op 20, 21, 27 en 28 mei presenteerde het Tilburgse bedrijf de nieuwe collectie. Vier dagen lang werden er rondleidingen door de fabriek gegeven, terwijl het productieproces in volle gang was. Wekelijks verlaten maar liefst 1000 producten ("met een Italiaanse look") de fabriekshal.
Bezoekers beleefden de eigen productie en zagen hoe zitmeubelen vanaf het prilste begin tot leven kwamen. In de showroom maakten belangstellenden onder het genot van een hapje en drankje - of een heerlijke bord linzensoep met stokbrood, speciaal bereid door de echtgenote van Hayati - kennis met de nieuwste modellen. 

HE Design showde op het gebied van nieuwigheden veel stoelen, waaronder relaxfauteuils die sinds kort zijn uitgevoerd met een kantelsysteem. Daarnaast nieuwe leersoorten en stoffen, zoals Adore, een prachtige fluwelen stof.

Agentuur Eric Pereboom (links op de foto), die samen met André Schupperp (in het midden) en Luuk Teeuwen de verkopen in Nederland verzorgen, weet te vertellen dat leer in 95% van de producten die HE Design verkoopt wordt verwerkt. Hij is blij dat nu ook velvet aan het assortiment is toegevoegd, waardoor er nog meer keuze is. "Met prijsvoordeel voor de klant, omdat deze fluwelen stof groot is ingekocht. Ik vind het persoonlijk een van de leukste nieuwigheden. We merken het ook in de verkoop, want er is duidelijk vraag naar", aldus Eric, die met name bovenin in Nederland actief is.

Meubelbeurs Brussel
HE Design treedt twee keer per jaar naar buiten: tijdens de meubelbeurs in Brussel én op de eigen huisshow in mei. "Onze open dagen zijn min of meer een voorbereiding op de Belgische beurs, die voor ons altijd succesvol is. We vragen tips van bezoekende klanten, zodat we daarmee aan de slag gaan. We luisteren altijd goed naar ze", wil Hasan gezegd hebben.

Doordat HE Design een eigen fabriek heeft, kan er snel geschakeld worden. Als een klant belt dat hij nog iets wilt aanpassen in het productieproces, dan stapt Hasan zo van zijn bureau de fabriek in. "Ik heb altijd de controle en het overzicht, hoef dus bij wijze van spreken niet eerst naar China te bellen."

Alle frames worden eigenhandig gelast. Ook een lasrobot heeft een plek gekregen in de fabriek. Een rondleiding door de hallen laat zien dat inderdaad alle producten van a tot z in eigen huis wordt gemaakt. "Ouderwetse degelijkheid met een duidelijke knipoog naar het heden", zo vat Hasan het samen.

Broer Hayati Uzun is het brein binnen HE Design. De grondlegger van het succesvolle bedrijf bezit de gave om voortdurend nieuwe producten te bedenken die ook nog eens goed verkopen. "Uitgangspunt is dat onze meubelen mooi, strak en betaalbaar moeten zijn. Door onze manier van produceren zijn ze verder kwalitatief beter en hebben ze bij normaal gebruik een langere levensduur", zegt Hasan tot besluit.

Bekijk hier de fotoreportage van ons bezoek aan HE Design.

Meer informatie:
HE Design BV
Pallasstraat 1
5048 CJ Tilburg
info@he-designbv.nl
www.he-designbv.nl