'Afgelopen jaren is de markt enorm veranderd qua aankoopgedrag'

Familiebedrijf sluit na 147 jaar de deuren

Verrij Wonen in Brummen gaat na bijna 150 jaar de deuren sluiten. 
Het familiebedrijf, dat acht medewerkers telt, ziet geen toekomst meer in de woon- en interieurbranche. Daarom is enige tijd geleden besloten het pand te verkopen. Dat is inmiddels gelukt.
De familie Verrij laat weten dat de negatieve gevolgen van het veranderende winkel- en aankoopgedrag van klanten de boosdoener is. Volgens zij shoppen die steeds vaker via internet en wordt de fysieke winkel minder vaak bezocht. 

De beslissing om de zaak te sluiten was moeilijk, mede omdat het bedrijf gerund wordt door de vijfde generatie Verrij. "Op onze zoektocht naar andere mogelijkheden voor eventuele huurders, om ons als Brummens bedrijf te versterken, heeft ons uiteindelijk een partij benaderd die ons pand wilde kopen. We hebben lang getwijfeld of verkoop de juiste keuze zou zijn voor de toekomst", meldt het bedrijf op haar Facebookpagina. "Toch hebben we de knoop  doorgehakt en besloten ons pand te verkopen. Uiteraard heeft dit gevolgen voor onze zeer gewaardeerde personeelsleden die al jaren bij ons in dienst zijn. We hopen dan ook van harte dat zij elders een mooie carrière tegemoet mogen gaan."

FOTO'S Fundain Business

Het familiebedrijf is in 1872 opgericht in Heinenoord en sinds 1968 in Brummen gevestigd. Verrij Wonen zit aan de Vulcanusweg 1 in Brummen waar het de beschikking heeft over een 7000 m² grote showroom. De zaak in woninginrichting en keukens heeft een breed assortiment en vervult een regionale functie in en rond Zutphen, Apeldoorn, Deventer en Arnhem

Woensdag 27 maart is de totale leegverkoop van het meubelbedrijf en Basiskeuken Brummen gestart. "Decorette Brummen blijft voorlopig ongewijzigd", laat men nog weten.

Meer informatie:
Verrij Wonen
Vulcanusweg 1
6971 GW Brummen
Tel: 0575-563255
www.verrijwonen.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven