Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Wat is je beeld van de werkelijkheid?'

Scheve Van Gogh-achtige stoel ontworpen door jong designtalent

In een tijd waarin de grote designbeurs in Milaan, de Salone, er weer aan zit te komen, even dit designtalent dat gewoon in Nederland rondloopt. 

Shun Yoon, student van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, heeft een speciale stoel ontworpen voor een zogenaamde Student Challenge van Forbo Flooring. 

Het thema van de uitdaging luidde Stijlkamer. Zowel de stoel, de bezem als de kruk zijn volledig gemaakt van linoleum. Op de vloer haar in de vorm van jute, dat gebruikt wordt als rug voor de CO2-neutrale linoleumvloeren van Forbo. 

De ontwerper Shun Yoon: ''Sociale media is een prominent kenmerk. Hoewel er maar één realiteit is, interpreteren mensen hun eigen beeld van de werkelijkheid via sociale media. Evenzo kopen mensen Forbo's linoleum met bepaalde patronen om hun ruimten te decoreren, omdat ze een bepaald beeld van de werkelijkheid wensen. Het is een suggestie over de relatie tussen object, ruimte en context om een ​​beeld van de werkelijkheid te construeren.''

Meer informatie:
Shun Yoon
hello.yoonshun@gmail.com 
www.forbo.com 

Publicatiedatum: