Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ik probeer met mijn ontwerpen de kijkers op een verkeerd spoor te zetten"

Robbrecht van Tiel houdt solopresentatie tijdens Salone del Mobile in Milaan

Voor de eerste keer zal de Rotterdamse ontwerper Robbrecht van Tiel met zijn Robbrecht Collection een solopresentatie houden tijdens de Salone del Mobile in Milaan. Nadat hij vorig jaar heeft meegewerkt aan een groepsexpositie in Milaan is Robbrecht erg enthousiast over zijn debuut in Italië. "Hier heb ik alle ruimte om mijn ontwerpen te showen. Een aantal zal tijdens dit event voor het eerst aan de wereld worden getoond.”

Robbrecht, een vakman in hart en nieren, heeft al een portfolio opgebouwd in maatwerkmeubilair. Hij maakt projecten naar wens van de opdrachtgever, maar met zoveel mogelijk de signatuur van hemzelf. Vanuit dit maatwerk heeft Robbrecht een heuse collectie opgebouwd. Vrij van enige beperkingen of eisen anders dan die van hemzelf. Dit zijn meubelen die uitstekend functioneren waarvoor ze ontworpen zijn, maar nog meer zijn het objecten waar je misschien liever naar wil kijken dan deze te gebruiken.

"Ik probeer met mijn ontwerpen de kijkers op een verkeerd spoor te zetten door bijvoorbeeld een tafelblad scheef door te laten lopen of een meubel te ontwerpen waarvan de vorm praktisch gezien niet logisch is. Even verwarring veroorzaken omdat wat men ziet eigenlijk niet kan. Het perspectief klopt niet, elementen lijken los van elkaar of lopen juist onmogelijk in elkaar door. Heel subtiel, als je wil weten hoe het zit moet je dichterbij komen, aanraken, er omheen lopen, kennis maken met het meubel", laat Robbrecht weten. 

"Ik wil graag bijzondere objecten maken voor mensen die van mooie spullen en een mooie inrichting houden. Alles wordt in Nederland gemaakt. Ik probeer ontwerpen te maken die los staan van trends en daardoor tijdloos zijn. Het zijn vaak complexe ontwerpen, daarbij kunnen de meubels afgewerkt worden zoals de klant dat wil: in elke kleur, materiaal en stoffering. Daarbij worden de meubels ook nog genummerd en gesigneerd. Hierdoor is elk item uit mijn Robbrecht Collection een uniek stuk.”

Robbrecht is oprecht trots deel te mogen nemen aan het toonaangevende event Masterly the Dutch in Milano. Hij voelt zich vereerd, dat hij speciaal is geselecteerd door Nicole Uniquole, oprichter en curator van Masterly. De schitterende ambiance van het Palazzo maakt deze Salone del Mobile nu al een onvergetelijke ervaring.

De Robbrecht Collection is te vinden op Salone del Mobile van
9 t/m 14 april in Milaan, Palazzo Francesco Turati, expositie ruimte 5.

Meer informatie:
Robbrecht Collection
Terbregseweg 34
3056 JW Rotterdam
info@robbrecht.nl
www.robbrechtcollection.nl