Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
CEO Carl Hansen & Son: “Doe één ding goed”

Deense meubelmaker slaat handen ineen met Britse denim-fabrikant

Het in Wales gevestigde spijkerbroekenmerk Hiut Denim heeft in samenwerking met de Deense meubelmaker Carl Hansen & Søn nieuwe meubelen ontwikkeld. De stoel en voetenbank hebben een houten frame en stoffering van denim. De twee meubelen zijn gecreëerd aan de hand van een concept van de Deense ontwerper Kaare Klint, die geldt als een van de grondleggers van modern Deense meubelontwerpen. Klint ontwikkelde in de jaren dertig de Propeller-kruk en de Safari-stoel en –voetenbank. Deze meubelstukken zijn nu in samenwerking van Carl Hansen & Søn en Hiut Denim in een nieuwe editie uitgebracht.

Volgens Carl Hansen & Søn-CEO Knud Erik Hansen lijkt het motto van Hiut Denim (“Doe één ding goed”) op dat van Carl Hansen & Søn. “Ons familiebedrijf heeft zich al 100 jaar gespecialiseerd in het creëren van meubelen. We hebben passie voor wat we doen en zoeken naar samenwerking bij bedrijven de onze insteek delen, maar die ook nieuwe ideeën en esthetiek aan kunnen dragen bij het ontwerpproces.”

Beide bedrijven willen zo duurzaam mogelijk werken. De meubelen volgens het ontwerp van Kaare Klint zijn opgebouwd uit hout dat van duurzame bosbouw afkomstig is. Het materiaal van Hiut Denim is gecreëerd zonder het wasproces, zodat de impact op het milieu wordt verminderd.

Meer informatie:
Carl Hansen & Son
www.carlhansen.com 

Publicatiedatum: