Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Loxone Benelux is overtuigd van haar totaaloplossing:

"Een Real Smart Home draait niet op de cloud; eigenaren blijven baas over hun eigen data"

Afgelopen donderdag verscheen op Wonen360.nl het artikel '68% geeft aan bang te zijn dat gegevens in foute handen vallen bij gebruik van een Smart Home'. In dit artikel halen onderzoekers een gevoelig punt aan rond Internet of Things(IoT)-toepassingen die een groot probleem vormen voor de verdere ontwikkeling van de Smart Home markt.
Volgens woordvoerster Charlotte Siemons van Loxone Benelux zijn de problemen die IoT en spraaktechnologie hebben gecreëerd, haar bedrijf zeer bekend. "Allemaal fabrikanten die met deeloplossingen komen maar niemand die de verantwoordelijkheid neemt voor de gehele oplossing, de beperkte levensduur van de hardware, de privacy van de bewoners die te grabbel ligt voor grote techgiganten en personen met slechte bedoelingen. Volgens ons een tikkende tijdbom."

"Net daarom dat wij bij Loxone ook zo overtuigd zijn van onze totaaloplossing. Loxone is immers transparant en bevat geen van bovenstaande elementen omdat consumenten garantie op de gehele oplossing verdienen en mét behoud van hun privacy. Een Real Smart Home draait niet op de cloud, eigenaars blijven baas over hun eigen data en de woning blijft toegankelijk als de internetverbinding zou uitvallen.
Bij ons geen camera's die elke stap van de bewoner volgen, maar wel een Real Smart Home dat echte veiligheid biedt op basis van passieve controle (text-to-speech-boodschappen bijvoorbeeld voor hulpbehoevenden), geen spraakgestuurde technologie (vorm van bediening, instabiel en eigendom van grote techgiganten die maar al te graag beschikken over alle gegevens van de bewoner)", legt Charlotte uit.

Een blik in de demowoning, die in Nijlen staat, waar alle apparaten automatisch als één systeem worden bestuurd.

Dit alles heeft de redactie van Wonen360 zelf ook kunnen beleven tijdens een rondleiding in de demowoning van Loxone, waarover op 17 oktober jl. bijgaand artikel verscheen: Loxone Smart Home neemt jaarlijks 50.000 handelingen over.

Meer informatie:
Loxone Benelux
Gebroeders van Raemdonckstraat 1 b/c
2560 Nijlen
Tel. +31 208 208 214 (NL)
       +32 3 369 10 68 (BE)
www.loxone.com