CEO Daniël Van Dessel: “Wij zijn de wereld aan het veranderen”

Loxone Smart Home neemt jaarlijks 50.000 handelingen over

Daniël Van Dessel, CEO van Loxone Benelux dat komende week het tienjarig bestaan viert, is er zeker van. “Wij zijn de enige fabrikant met een demowoning waarin installateurs, consumenten e.d. zelf kunnen ervaren hoe het werkelijk is om thuis te komen in een verwarmde woning, in ruimtes waar het licht en de muziek automatisch aangaan, waar je ‘s avonds je stoel niet uit hoeft om de rolluiken naar beneden te doen én waar je met een gerust hart kunt gaan slapen. Want de woning waakt ook nog eens over jouw veiligheid. Ja, we zijn de wereld aan het veranderen”, zegt Van Dessel met de nodige zekerheid. En dat allemaal dank zij de Loxone Smart Home, waarmee alle apparaten automatisch als één systeem worden bestuurd.

Daniël Van Dessel, CEO van Loxone Benelux.

Op het gebied van domotica is heel veel te krijgen, maar wat Loxone te bieden heeft, gaat dat alles te boven. “Wij zorgen voor een 100% totaaloplossing. Een Loxone Smart Home neemt jaarlijks zo’n 50.000 handelingen over, waardoor je meer tijd voor andere zaken hebt. Wij veranderen ieders leven binnen vier muren. Loxone gaat ook niet voor nul op de meter, maar voor nul op de factuur.”

Volledig automatisch
Een Smart Home heeft veel definities. Met zoveel oplossingen op de markt die beweren een woning intelligent te maken, is het soms moeilijk om de juiste te kiezen. “De Smart Home-oplossing van Loxone staat echter niet gelijk aan allerlei ingewikkelde bedieningspanelen om bijvoorbeeld verlichting in te schakelen. Integendeel, het weet uit zichzelf wat het moet doen en voert zelf duizenden handelingen per jaar uit. Het zorgt voor de verwarming, de verlichting, de zonwering en heel veel meer. Dit alles volledig automatisch”, kan Van Dessel niet genoeg benadrukken. “Dit zorgt ervoor dat je meer tijd hebt voor familie, vrienden of gewoon voor jezelf om te ontspannen. Als ik het kort en bondig samenvat, dan staat Loxone Smart Home voor 'no gimmicks', maar 'real smart homes'.”

Garanties
Uit onderzoek blijkt dat de Nederlandse interesse voor Smart Home afneemt, ondanks een stijgende bekendheid. Daniël Van Dessel staat er niet van te kijken, want het geeft volgens hem precies aan wat er mis gaat in de sector. “Omdat niet één bedrijf garanties geeft voor een totaaloplossing. En dat doet Loxone wel.”
Van de Nederlandse consumenten heeft iets minder dan tweederde (60%) interesse in Smart Home als concept, een toename ten opzichte van 2017 (51%). 
De meest recente gegevens van GfK (een marktonderzoeksinstituut) laten zien dat 49% van de Nederlanders aangeeft geïnteresseerd of zeer geïnteresseerd te zijn in Smart Home, een afname ten opzichte van vorig jaar (59%). Verder blijft 30% neutraal – wat mogelijkheden biedt voor fabrikanten om deze groep te overtuigen – en 21% beweert geen interesse te hebben (17% in 2017). De categorieën waarvoor consumenten de meeste interesse hebben zijn slimme producten als verlichting, energie en beveiliging.

Stuk goedkoper
De door Nederlandse consumenten meest genoemde voordelen van Smart Home-oplossingen blijven gemak (41%) en de mogelijkheid om energie te besparen, dit ligt echter wel 6% en 5% lager dan vorig jaar. Daarnaast zijn voordelen zoals je apparaten overal kunnen bedienen (ook buitenshuis) (9% afname ten opzichte van vorig jaar) en een verhoogd gevoel van veiligheid (2% hoger dan vorig jaar) belangrijk. De kosten blijven de belangrijkste barrière om Smart Home-oplossingen aan te schaffen (41%). Hoewel dit significant lager is dan vorig jaar, met 51%. Zonder bedragen te noemen, is de Loxone Smart Home echter een stuk goedkoper dan andere oplossingen op dit gebied, weet Van Dessel.
Overige barrières die zijn toegenomen betreffen zorgen over het hacken van apparaten en privacy – beide worden genoemd door meer dan een derde van de consumenten. “ Van Dessel: “Ook dit is bij de Loxone Smart Home niet aan de orde, want ons systeem werkt niet via de cloud, maar met een miniserver die als centrale alle taken in en rond de woning - van eenvoudige zonwering tot intelligente temperatuurregeling - regelt."

Marktleider
Loxone is van oorsprong een Oostenrijks bedrijf. De oprichters en jeugdvrienden Thomas Moser en Martin Öller waren het met elkaar eens dat een woning haar basisfuncties op het vlak van comfort, veiligheid en energiemanagement alleen moest kunnen uitvoeren. Bestaande oplossingen waren onpraktisch, complex en vooral erg duur. Dus kwamen ze met de Loxone Smart Home. “Dit jaar draaien we een omzet van 90 miljoen euro, in 2020 willen we marktleider zijn en de 200 miljoen halen."
Volgens Van Dessel staat Loxone vooral voor eenvoudig en betaalbaar. “We zijn al actief in meer dan 100 landen, hebben al ruim 73.000 smart homes gerealiseerd. In thuisland Oostenrijk zijn we marktleider, daar hebben we ook al heel wat awards gewonnen. Ook in Duitsland klimmen we naar de top. In de Benelux is er nog veel te winnen”, aldus Van Dessel.

Een blik in de demowoning, die in Nijlen staat, waar alle apparaten automatisch als één systeem worden bestuurd.

In Nederland is Loxone op zoek naar een locatie voor een demowoning. “Liefst in het midden van het land, ergens rond Utrecht zodat het voor alle Nederlanders goed bereikbaar is. Het zou al in een Tiny House kunnen, groter is niet nodig om een 100% intelligente woning te laten zien.”

Vijf aanraakpunten
In een Loxone Smart Home gebeurt dus alles automatisch. Wanneer je toch de controle wenst over te nemen (en daar kiezen veel mensen voor), kun je gebruik maken van de zogeheten Loxone drukknop, die over vijf aanraakpunten beschikt om verlichting, audio en zonwering te bedienen. Het grote voordeel is dat in elke ruimte zo’n zelfde ‘goed gevoel-knop’ zit.
Op het gebied van levensbestendig wonen is een Loxone Smart Home eigenlijk een must. Bewezen is dat ouderen hiermee - mede dankzij de bewegingssensoren - langer in hun eigen huis kunnen blijven wonen. Dat geldt ook voor hoog geïsoleerde woningen, want met een Loxone Smart Home wordt het binnenklimaat op en top geregeld, door onder andere een automatische sturing van de zonwering, verwarming én ventilatie.

Toegewijde elektriciens
Kortom een Loxone Smart Home is vooral comfortabel, energie-efficiënt en veilig. Een oplossing waarmee alle installaties hetzelfde zijn, waar klanten ook vrijblijvend kennis kunnen maken met dé oplossing en niet een oplossing. "Toegewijde elektriciens en installateurs die hun klanten een 100% intelligente woning willen geven zonder poespas én tegen betaalbare prijzen, kunnen eigenlijk niet om ons heen. Goed om te weten is dat als het geautomatiseerde systeem eenmaal draait, er twee tot drie keer per jaar gratis updates worden uitgevoerd. Een leven lang!”, besluit Van Dessel.

Over Loxone Smart Home is nog zoveel meer te vertellen. Alle interessante informatie is te lezen op www.loxone.com.

Loxone Benelux
Gebroeders van Raemdonckstraat 1 b/c
2560 Nijlen
Tel. +31 208 208 214 (NL)
       +32 3 369 10 68 (BE)

 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven