Het Deense bedrijf Furnipart heeft het internationaal erkende Cradle to Cradle-certificaat gekregen voor zijn aluminium handvatten. Deze zijn bestemd voor het keuken- en badkamersegment van de meubelsector. De ontwerpen worden gefabriceerd in China.

Furnipart heeft een jaar lang gewerkt aan het verkrijgen van het certificaat. CEO Rasmus Byriel is tevreden over het resultaat, des te meer omdat dit met betrekking tot een land is gebeurd dat doorgaans niet met duurzaamheid wordt geassocieerd.

“We besloten over te schakelen op een circulaire economie. Hierdoor kunnen we nu met schoon geweten naar onze productiemethodes kijken. Dat dit ons gelukt is in China, maakt ons erg trots en helpt ook met het verbeteren van het imago van China op dit vlak," aldus Byriel.

Om het certificaat te verkrijgen werd samengewerkt met Vugge til Vugge ApS, een officieel erkend onderzoeksorgaan in Denemarken. Er werd met betrekking tot vijf criteria gekeken naar de bedrijfsvoering van Furnipart. Deze kenmerken betroffen de veiligheid van het materiaal, duurzame energie, watermanagement, sociale verantwoordelijkheid en hergebruik van materiaal.

Cradle to Cradle is een ontwerpconcept, waarbij op duurzame wijze producten worden ontwikkeld. Het certificaat wordt elke twee jaar opnieuw geëvalueerd op basis van verbeteringen in de ontwikkeling van het product. Beoordelingen op basis waarvan het certificaat wordt toebedeeld worden uitgevoerd door onafhankelijke onderzoeksbedrijven, zoals Vugge til Vugge.

Furnipart heeft ruim 40 jaar ervaring met het ontwikkelen van handvatten en knoppen voor keukens en badkamers. Het bedrijf werkt met toonaangevende ontwerpers en met een netwerk aan retailers in meer dan 50 landen.

Meer informatie:
Furnipart
www.furnipart.com