Het Italiaanse IB Rubinetti komt onder de naam Marmo met een nieuwe collectie kranen. De nieuwe kranen werden tijdens de laatste editie van de Design Week in Milaan gepresenteerd door het bedrijf. De kranen zijn gecreƫerd door de Italiaanse ontwerpers Antonio Gardoni en Federico Castelli.

Federico Castelli: ''De inspiratie achter Marmo ontstond in de IB Rubinetti fabriek, kijkend hoe kranen geproduceerd worden. Het messing, voordat het een mengkraan wordt, tijdens het smeltende en verwerkende proces wordt door mensen als een ambachtelijk product bewerkt en gecontroleerd. Aan het einde verliest de esthetiek van de kraan alle schakels met zijn vakmanschap, dus besloot ik om het koper te combineren met een groot materiaal gekoppeld aan de Italiaanse cultuur en traditie: het marmer (marmo). Het ontwerp is op een natuurlijke manier geboren.''  

De MARMO-kranen zijn gebaseerd op een combinatie van simpele geometrische vormen en de esthetische eigenschappen van marmer. De marmeren onderdelen zijn vervaardigd van wit marmer uit Carrara en zwart marmer uit Marquina. De metalen onderdelen zijn van messing met onder andere een witte, zwarte, gouden of verchroomde afwerking. Naast de kranen bestaat de collectie ook uit een zeepbakje in twee verschillende versies en een haak voor handdoeken, die net als de kranen uit marmer zijn vervaardigd.

Marmo richt zich op het hoge segment.

Visuele indruk van de Marmo Badkamercollectie by IB Rubinetti

Federico Castelli vervolgt: ''Aan de basis plaatsen we de steen waaruit de functies naar voren komen. Het marmer is een fantastisch materiaal omdat het kostbaar is en omdat de aderen onvoorspelbaar zijn. Daarom is elk stuk uniek. Met Marmo willen we de Italiaanse designcultuur in de badkamers over de hele wereld brengen. Marmo is, dankzij de eigenschappen van het materiaal, een kraan die een minimalistische omgeving verfraait en ook reageert op de meest veeleisende verzoeken. Het is mogelijk om de kranen in dezelfde marmeren essentie te laten maken als de bekleding. Marmo bestrijkt een high-end segment.'' 

De ontwerpers Antonio Gardoni en Federico Castelli (rechts). 

Het Italiaanse IB Rubinetti werd door Elio Bregoli opgericht in 1985. Het bedrijf is nu actief in zestig verschillende landen. Kernwaarden voor het bedrijf zijn een liefde voor ontwerp, praktische toepassing en de Italiaanse hedendaagse cultuur.

Meer informatie:
IB Rubinetti - Marmo
info@ibrubinetterie.com 
www.ibrubinetterie.com/marmo/