Het bedrijf Geberit zet de AquaClean douche-wc, die het onderlichaam meer verzorgt met minder middelen, in de spotlight. De geïntegreerde douchestraal van de douche-wc maakt de billen hygiënisch schoon met alleen lichaamswarm water. "De nieuwste technologie op dit vlak is de WhirlSpray. Alle AquaClean douche-wc’s van Geberit zijn uitgerust met deze WhirlSpray douchetechnologie. Dit is niet zomaar een straal. Deze straal pulseert, waardoor er duizenden luchtbellen in het water ontstaan. Deze bellen garanderen een optimale reiniging, die zacht is voor het delicaatste gedeelte van ons lichaam", aldus een woordvoerder van Geberit. 

"Deodorant, douchegel, badschuim, badolie, shampoo, conditioner, bodylotion, gezichtslotion, parfum, eau de toilette, bodyspray, intieme doekjes en lotions", somt Geberit op in een persbericht. "Dit is slechts een klein deel van het productassortiment van de hygiëneafdeling van een warenhuis. Maar hebben we echt deze extra handelingen voor, tijdens en na het douchen nodig om schoon te zijn? Ons grootste orgaan, de huid, is een gevoelig oppervlak, dat met uiterste zorg behandeld dient te worden. De beschermende zuurlaag van de huid is niet in staat alle, met alcohol, zuren en chemisch vermengde cosmeticaproducten te weerstaan. Er wordt weliswaar niet graag over gesproken, maar ook het onderlichaam krijgt het liefst een zachte behandeling. Een reiniging middels een hygiënische warmwaterdouche, speciaal voor de intieme zone van ons lichaam, vrij van parfum", laat Geberit weten.

Wanneer het op persoonlijke hygiëne aankomt, is water de beste, meest effectieve en zachtste methode. “Vroeger werd bij de algemene lichaamsverzorging bezuinigd op water. Nu we dagelijks een douche nemen, is zoiets onvoorstelbaar. Maar bij de hygiëne van het onderlichaam lopen we achter,” aldus prof. dr. Alexander Herold, specialist voor aandoeningen aan de endeldarm, verbonden aan het Zentrum für Dick- und Enddarmerkrankungen te Mannheim in Duitsland. “Schoon water, warm of koud, is altijd de meest optimale, maar ook de meest behoedzame methode, ook voor het onderlichaam. Zo kun je gebleekt, geparfumeerd of gekleurd papier beter niet gebruiken vanwege het risico op allergische reacties. Ook vochtig toiletpapier zou ik afraden. Sommige mensen kunnen allergisch reageren op zowel de conserveringsmiddelen, die ervoor zorgen dat het papier langer houdbaar is, als op de stoffen, die ervoor zorgen dat het papier vochtig blijft. Met water wordt de huid ontzien en het zitvlak pas echt schoon. Water is in alle opzichten het meest hygiënische reinigingsmiddel.''

Meer informatie:
Geberit
E-mail: aquaclean.nl@geberit.com
www.geberit-aquaclean.nl