Dornbracht komt met de nieuwe multisensoriële douche Aquamoon. Deze is al gepresenteerd als conceptstudie tijdens de ISH 2017, de toonaangevende beurs omtrent water en energie, en dit jaar zal Aquamoon onderdeel gaan uitmaken van het LifeSpa-assortiment voor hydrotherapie behandelingen. Het Duitse bedrijf presenteerde douche ook op de Biënnale in Kortrijk.

Aquamoon valt op door zijn minimalistische ontwerp. Het centrale element is een koepel aan het plafond, waarmee deze perfect integreert en bijna onzichtbaar samensmelt met de architectuur van de badkamer. Een lichtgevend snoer, verborgen in de koepel, projecteert een samenspel van lichten. Er zijn vier typen jets, die het lichaam omringen met een krachtige waterval of omarmen in een wolk van fijne en ongrijpbare druppels.

Queen's collar.

De eerste van de vier typen jets is Queen’s Collar. Het is een halfronde waterstroom die het gevoel van een natuurlijke waterval benadrukt. Dit type straal masseert het hoofd, de schouders en het gebied rond de wervelkolom met een effect dat kalmerend en ontspannend of revitaliserend en verfrissend is, afhankelijk van de druk en temperatuur van het water.

Embrace.

Het tweede type is Embrace. Het lichaam wordt volledig met water omhult, waardoor het hoofd vrij blijft. Het geeft een beschermd en veilig gevoel en een intense sensatie waardoor het lichaam zich volledig kan ontspannen. Een blik omhoog in de koepel, die in de oneindigheid lijkt te introduceren, maakt de ervaring intenser.

Aqua circle.

Het derde type is Aqua Circle. Net als bij een dans, wordt het effect van Aqua Circle aangepast aan de stroom water, die als een flexibele trechter uit de koepel stroomt. Als er veel water is, wordt de trechter verkleind, waardoor een geconcentreerde, krachtige straal ontstaat. Als de stroomsnelheid van de straal wordt verminderd, wordt de trechter breder, waardoor het hoofd vrij blijft en gelijk een gordijn van water gelijkmatig over de schouders stroomt. Aqua Circle heeft een ontspannend effect en bevordert meditatie.

Tempest.

Het vierde en laatste type is Tempest. De grote druppels benaderen de ervaring van een regenbui. De waterstralen, komend vanuit alle richtingen, creëren een ontspannende en verfrissende sfeer.

Meer informatie:
Dornbracht Nederland BV
Rivium Boulevard 21
2909 LK Capelle aan den IJssel
Tel. +31 10 5243 400
E-mail: mail.bnl@dornbrachtgroup.com
www.dornbracht.com