Het Zwitserse badkamermerk Laufen, bekend door haar ultradunne SaphirKeramik, heeft samen met designer Patricia Urquiola een nieuwe collectie sanitair uitgebracht die de natuurlijke flow van water vertaalt naar keramisch sanitair, getiteld Sonar. Saphirkeramik is het alternatief voor het traditionele keramiek. Het is twee keer sterker, milieuvriendelijker en dunner, waardoor er meer vrijheid is voor design en productie.
De ontwerpster speelt met geometrische vormen.

De collectie is een verzameling van wastafels, waskommen en een bad. De dubbele wastafel toont symmetrie en subtiliteit. De licht hellende bodem begeleidt het water naar een minimalistische afvoer die de waterafloop verhult. Ook het ontwerp van het bad laat een functionele vormgeving zien. Afgeronde hoeken gaan in dialoog met strakke lijnen en de vloeiende structuur van het water dat het bad vult.

Laufen levert al ruim 120 jaar precisie, kwaliteit, design en duurzaamheid in het complete badkamerspectrum.

Designer Patricia Urquiola, een bekende naam met een al even indrukwekkende portfolio. De veelzijdige ontwerpster met Spaanse roots leeft en werkt momenteel in Milaan waar ze in 1989 ook afstudeerde aan Milan Polytechnic. Haar architecturale roots keren terug in al haar designs, van een productontwerp voor Alessi tot de inrichting van de Laufen-showroom in Madrid waar ze zich liet inspireren door de materialen van de producten en de ruimte van het gebouw. Deze laatste was dan ook de grondlegger van haar samenwerking met Laufen.

Meer informatie:
Laufen Benelux BV
Meidoornkade 2A
3992 AE Houten
E-mail: info.benelux@laufen.ch
www.laufen.nl