Volgens een studie van de Duitse Sanitair Industry Association wil maar liefst 30 procent van de consumenten in Duitsland in de loop van het komende jaar hun badkamer renoveren. De badkamer anno 2019 staat bij onze Oosterburen vooral in het teken van gezondheid. Het moet vooral een oase van rust en welzijn zijn. De nadruk ligt op comfort, toegankelijkheid, wellness en leuke smartfuncties. 

Badkuip Lux Oval Couture met behaaglijke stoffenbekleding. ┬ęBette

Een open douche is tegenwoordig vrijwel standaard geworden. Een nieuwe toevoeging aan het productassortiment is antislip vloerbekleding, die stijlvol is en tegelijkertijd veilig voor gebruikers van alle leeftijden.

Verder is een praktische en mooie zitgelegenheid een must in de moderne badkamer. Net als de keuken wordt de badkamer gezelliger en een favoriete plek om te ontspannen.

Hout is erg populair als premium materiaal met een warme uitstraling voor meubeloppervlakken. En wat iedereen wil is een 'smart' badkamer, waarin raambekleding, verlichting en de gewenste temperatuur gemakkelijk worden geregeld met een mobiele telefoon, zowel thuis als onderweg. Smartverlichting zorgt voor verschillende kleuren passend bij de behoefte van dat moment: uplifting blue voor de ochtend en rustgevend rood voor de avond. 's Nachts zorgen moderne wasbakken met geïntegreerde bewegingsdetectoren voor een aangenaam gedempte verlichting. Dat is wat Duitsers willen en vooral leuk vinden.