Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Opvallend: Denen geven minder geld uit aan badkamers

Een gemiddelde badkamerrenovatie hoeft niet veel te kosten. Een versleten badkamer upgraden kan simpel door het vervangen van een wastafel, kraan en toilet. 
In Denemarken is de vraag gesteld of het mogelijk is om voor slechts 5000 euro een compleet nieuwe badkamer te maken. Het antwoord daarop is ja. In een landelijk onderzoek van YouGov namens sanitairproducent Villeroy & Boch Gustavsberg antwoordde bijna de helft van de ondervraagden dat ze minder dan 5000 euro hadden besteed aan de renovatie van de badkamer. Het ging hierbij om huishoudens die hun badkamer in de afgelopen vier jaar hadden gerenoveerd.
 
 
Angelica Zwahlen, communicatiemanager van Villeroy & Boch, spreekt van een verrassende uitkomst met een interessant inzicht. "De badkamer wordt meestal beschouwd als de duurste ruimte in een te renoveren woning, maar het blijkt dat je niet per se grote bedragen nodig hebt om een ​​nieuwe badkamer te krijgen. Door onder andere meubilair, toilet en wastafel te vervangen, kan een badkamer er weer als nieuw uitzien. 
Zelfs zonder de oude tegels weg te halen en helemaal opnieuw te beginnen. De uitkomst van deze enquête laat zien dat velen dat gewoon doen", aldus Angelica Zwahlen.
 
Van degenen die hun badkamer in de afgelopen jaren hebben gerenoveerd, zegt 27% dat ze tussen de 10 en 20.000 euro hebben betaald, terwijl slechts 3% meer dan 45.000 euro heeft uitgegeven. Van de ondervraagden die de komende twee jaar een renovatie plannen, zegt bijna de helft dat ze niet bereid is meer dan 6500 euro te betalen.
 
Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksinstituut YouGov. In totaal zijn 1054 CAWI-interviews afgenomen met Denen van 18 jaar en ouder, in de periode 22-24 juni 2018.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven