Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Burgemeester van Leiden sluit beddenzaak na 'ernstige verstoring van de openbare orde'

Op 21 mei is op bevel van burgemeester Peter van der Velden een winkelpand in Leiden voor vier weken gesloten. Het gaat om het pand van Boxspringstudio.nl. Op grond van de gemeentewet gaan de deuren tijdelijk dicht, nadat er eerder een explosief af is gegaan bij de beddenzaak.


Bij het winkelpand aan de Brandts Buyskade is op dinsdag 21 mei kort na middernacht een explosief tot ontploffing gebracht. Er waren op dat moment geen personen aanwezig in de ruimte. De politie onderzoekt het incident.

"Dit geweldsincident is een ernstige verstoring van de openbare orde en veiligheid en heeft een negatieve invloed op het openbare leven en het woon- en leefklimaat. De burgemeester neemt dit incident daarom zeer hoog op. Ter bescherming van de omgeving en om herhaling te voorkomen, is het pand daarom met spoed gesloten voor een periode van vier weken. De komende vier weken wordt bezien of, en zo ja, welke aanvullende maatregelen nodig zijn", laat gemeente Leiden weten.

Bron: Gemeente Leiden

Publicatiedatum: