Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Slaap jij met de gordijnen open? Dan heb je mogelijk meer kans op hart- en vaatziekten'

Een opmerkelijk onderzoek uitgevoerd door Chinese wetenschappers suggereert dat mensen die met hun gordijnen open slapen een verhoogd risico hebben op hart- en vaatziekten, zoals beroertes en hartaanvallen, met wel veertig procent. Ongeveer tachtig procent van de wereldbevolking leeft in gebieden met lichtvervuiling, wat kan leiden tot slaapproblemen en een verstoorde hormoonhuishouding, zoals melatonineproductie. Dit kan resulteren in een verhoogde bloeddruk en bloedsuikerwaarden, wat weer bijdraagt aan het risico op genoemde aandoeningen.

Het onderzoek volgde 28.300 mensen gedurende zes jaar, waarbij velen 's nachts blootgesteld werden aan aanzienlijk kunstmatig licht. Het advies van de onderzoekers is om de blootstelling aan kunstmatig licht tijdens de slaap te verminderen, vooral voor mensen in stedelijke gebieden, door bijvoorbeeld gordijnen te sluiten of een slaapmasker te dragen, om de kans op schadelijke gevolgen te verminderen.Bron: Libelle

Publicatiedatum: