Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oprichter van Dreambedden stond op z'n 11e al op de markt

Onverwachte wending bracht David van Schaik in de wereld van de slaap

David van Schaik, oprichter van Dreambedden, heeft tijdens zijn arbeidzame leven een opmerkelijke reis doorgemaakt die begon op zijn 11e, toen hij bloemen begon te verkopen op de markt in Utrecht. Die passie voor verkopen groeide gestaag doordat hij de overgebleven bloemen huis-aan-huis verkocht, ongeacht het weer. Een onverwachte wending in zijn leven bracht hem uiteindelijk in de wereld van de slaap.


David van Schaik in de showroom van Dreambedden. "We streven ernaar om niet alleen bedden te verkopen, maar dromen te verwezenlijken."

Op 21-jarige leeftijd reageerde David op een advertentie voor een magazijnmedewerker en verkoper bij Bed4less in Amsterdam, midden in de crisis van 2008. Hij verkocht dagelijks talloze bedden en matrassen en klom snel op tot bedrijfsleider. De ervaring en kennis die hij daar heeft opgedaan, zijn van onschatbare waarde geweest. "Daar ben ik eeuwig dankbaar voor." Vijf jaar later, in 2013, besloot hij samen met zijn tante Angelique, een voormalige medewerker van Douwe Egberts, Dreambedden op te richten.

Met hun zuurverdiende spaargeld vonden ze een winkelpand op de Woonboulevard Utrecht, stelden ze een uniek assortiment samen en begonnen ze met de verkoop. In het begin deden ze alles zelf, van verkoop tot bezorging. Naarmate de zaken groeiden, voegden Davids vrouw Kim, schoonzus Chavier en goede vriend Mitch zich bij Dreambedden, waardoor het een hecht team en familiebedrijf werd.

Moeilijke tijden
Hoewel ze aanvankelijk alleen winkelverkoop deden en door moeilijke tijden zijn gegaan, hebben ze met de overstap naar online verkoop en adverteren via platforms zoals bol.com en sociale media een sterke groei doorgemaakt. In 2023 namen ze een gedurfde beslissing om naar Woonmall Alexandrium te verhuizen en kozen ze voor een uniek assortiment van top slaapmerken zoals Avek, Caresse, Karlsson, M line, Norma, Simmons, Tempur en vele andere toonaangevende merken. "Deze keuze versterkte niet alleen ons aanbod, maar ook ons geloof in het belang van kwaliteit en service voor onze klanten", zegt David.

Mijlpaal
De introductie van deze top slaapmerken in hun showroom was een mijlpaal voor Dreambedden. "Het voelde als het verwelkomen van nieuwe familieleden in ons groeiende Dreambedden-team. Met een toegewijde focus op maatwerk, exclusieve private labels en samenwerkingen met Nederlandse fabrikanten, streven we ernaar om een warme en vertrouwde sfeer te creƫren voor iedereen die bij ons binnenstapt."


Dreambedden is te vinden aan de Watermanweg in Rotterdam.

Dreambedden blijft evolueren met een sterke focus op innovatie, groei en klanttevredenheid. "We werken nauw samen met professionele transportbedrijven om een naadloze levering en montage van onze slaapproducten te garanderen, zodat onze klanten zich kunnen richten op hun welverdiende rust en comfort."

Over vijf jaar ziet David Dreambedden als een toonaangevend merk dat bekend staat om zijn unieke slaapproducten, hoogwaardige service en duurzame samenwerkingen met top slaapmerken en transportbedrijven. "Onze familiecultuur en passie voor het vak zullen centraal blijven staan, terwijl we ons blijven inzetten om de beste slaapervaring voor onze klanten te bieden. Want bij Dreambedden streven we ernaar om niet alleen bedden te verkopen, maar dromen te verwezenlijken."

Meer informatie:
Dreambedden
Watermanweg 19A
3067GA Rotterdam
Tel. 010 3034420
info@dreambedden.nl
www.dreambedden.nl