Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Steeds meer interesse om matrassen te recyclen tot grondstoffen

RetourMatras-methode gaat Europa door

Op initiatief van Ikea heeft RetourMatras een evenement kunnen neerzetten. Op hun allereerste recyclinglocatie (gestart in 2010) kwamen deze week beleidsmakers en experts uit de sector samen om met elkaar te bespreken hoe we nog meer kunnen halen uit onze circulaire doelstellingen. Ikea bood haar gasten uit heel Europa een interessant programma met sprekers, een paneldiscussie en een tour door de recyclinglocatie en de nieuwe productieplant waar wij repolyol maken.

Inmiddels gaat de RetourMatras-methode Europa door en dat wekt steeds meer interesse voor de unieke en circulaire manier om matrassen te recyclen tot grondstoffen. Dankzij de samenwerking met onze partners Ingka Investments, Renewi en Ikano Group heeft RetourMatras een totale capaciteit om alle afgedankte matrassen in Nederland te kunnen transformeren naar herbruikbare grondstoffen. Uitbreiding in Europa heeft als doel dat straks ook in andere landen geen enkele matras meer hoeft te worden verbrand of gestort. In de UK, België en Frankrijk zijn we al actief."Bij RetourMatras blijven we innoveren. Waar we inmiddels in geslaagd zijn is het produceren van de grondstof repolyol uit oud PU-foam. Repolyol is een grondstof waarmee nieuw foam voor matrassen en meubels gemaakt wordt. In steeds meer IKEA-producten zit repolyol verwerkt, zoals de EKTORP bank en de POÄNG stoelen die op het podium stonden tijdens het event", aldus RetourMatras.

Wat Jesper Brodin van Ikea zo krachtig benoemt in zijn verhaal: actie is nodig. We zijn op de goede weg en willen niets liever dan volop inzetten op circulair samenwerken met bedrijven en overheid om het tempo te versnellen. Alleen dan kunnen we daadwerkelijk bijdragen aan een groenere en duurzamere keten met 100% grondstoffenhergebruik en het minimaliseren van CO2-uitstoot: een circulaire economie.Meer informatie:
RetourMatras
Goudseweg 181-E
2411 HK Bodegraven
0321-800 000
info@retourmatras.nl
www.retourmatras.nl

Publicatiedatum: