Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Een kussensloop heeft evenveel bacteriën als een toiletbril'

Het bed verschonen lijkt zo voor de hand liggend, maar toch blijken heel wat mensen echt wel te lang onder dezelfde lakens of hetzelfde beddengoed te liggen. Kort door de bocht, was je lakens minstens tweewekelijks, maar eenmaal per week is nog veel beter. Waarom? Mind the Bed legt het uit, want 'een kussensloop heeft evenveel bacteriën als een toiletbril'.Waarom beddengoed vaak wassen?
Het beddengoed moet dus vaak gewassen worden. Maar waarom moet je je bed wekelijks verschonen? Uiteraard heeft het alles te maken met hygiëne. Als je je beddengoed niet vaak genoeg wast, kan dat schadelijk zijn voor je gezondheid. Daarnaast slaap je beter onder een frisse set lakens.

We leven dankzij bacteriën, dus te veel angst wil ik je zeker niet inboezemen. Maar na 1 week zitten er al meer bacteriën in je kussensloop dan op een gemiddelde toiletbril. En na 4 weken is de voedingsbak van je hond, qua bacteriën dan toch, evenwaardig aan de hoeveelheid op de sloop van je kussen.

Vermijd gevaarlijke bacteriën
We slapen heel wat uren en brengen daarom ook veel tijd in ons bed door. Terwijl we slapen, verliest ons lichaam dode huidcellen en huidschilfers. We zweten, hoesten, niezen, snurken en vrijen, om nog maar een paar dingen te noemen. En uiteraard is onze persoonlijke hygiëne verbonden met de hygiëne onder de lakens.

Een Amerikaanse studie toont aan dat er behoorlijk wat bacteriën ontwikkelen naargelang je beddengoed langer ongewassen blijft. De deelnemers aan deze studie werden gevraagd om een wekelijks 'uitstrijkje' van het beddengoed te nemen en dat gedurende 4 weken. De resultaten zijn best wel opvallend.

Lees hier het complete artikel.

Publicatiedatum: