Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse beddenmarkt klimt uit het dal

Een positieve ontwikkeling van de Franse beddenbranche, zo blijkt uit de Beddenbranche Marktmonitor Frankrijk 2024, gepubliceerd door Marktdata.nl. De consumenten in Frankrijk tonen weer een groeiende interesse in bedden en matrassen, met een stijging van 5% in oriëntatie in het jaar 2023. In het jaar ervoor (2022) was er nog sprake van een daling van 6%.

Marktdata.nl heeft, net als reeds eerder voor Nederland, België en Duitsland, over de afgelopen vier jaar het Franstalige zoekverkeer over bedden in de Google zoekmachine in Frankrijk geanalyseerd. Meer dan 213 miljoen zoekopdrachten en meer dan 15.000 verschillende zoektermen gerelateerd aan bedden en matrassen zijn ontleed, waardoor een helder beeld ontstaat van de Franse marktstructuur en markttrends op het gebied van bedden en matrassen.


Design van het Franse label Treca.

De data laten zien dat gedurende de afgelopen vier jaar maandelijks meer dan 4,5 miljoen zoekopdrachten zijn uitgevoerd in Frankrijk op het gebied van bedden en matrassen. In het eerste jaar van de corona pandemie groeide de interesse in bedden en matrassen zeer sterk, waarna in het jaar 2021 het interesse-niveau nog doorgroeide met 8%. In het jaar 2022 was er echter sprake van een terugval. In dat jaar nam het gerelateerde zoekvolume af met maar liefst 6%. Een ommekeer werd echter genoteerd in het afgelopen jaar 2023, waarin een stijging van 5% werd geregistreerd.

In vergelijking met de Nederlandse, Belgische en Duitse markt vertoont de Franse beddenbranche globaal genomen eenzelfde beweging. Ook Nederland, België en Duitsland noteerden in het jaar 2022 een afname van de interesse van consumenten in bedden en matrassen. De marktstructuur in Frankrijk qua aanbieders ziet er echter heel anders uit.

Wilt u up-to-date informatie over de oriëntatie van Franse consumenten op het gebied van bedden en matrassen? Bent u nieuwsgierig naar marktverhoudingen en opkomende trends in verschillende soorten bedden, matrassen, kleuren, materialen, formaten en andere productkenmerken? Al deze inzichten en meer worden geleverd in de uitgebreide Beddenbranche Marktmonitor Frankrijk 2024 van Marktdata.nl, bestaande uit maar liefst 86 pagina's vol waardevolle informatie.

Bron: Beddenbranche Marktmonitor Frankrijk

Meer informatie:
Van Es Marketing Services
Willem de Clercqstraat 53
7604 AR Almelo
tel 0546 45 66 62
info@marktdata.nl
www.marktdata.nl

Publicatiedatum: