Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial:

Hema geeft tips om je slaapkamer luxe in te richten

Ga je je nieuwe slaapkamer inrichten of wil je je huidige slaapkamer een luxe make-over geven? Aan beide kanten van het bed een dekbedovertrek 140x200, zoals je in hotels vaak ziet, een extra zithoekje of andere kleur op de muur kunnen al wonderen doen voor de uitstraling van je slaapkamer. Door eens kritisch te kijken naar het kleurgebruik in je slaapkamer en dit terug te brengen naar een stijlvol kleurenpalet en qua meubels, decoratie, textiel en gordijnen groot te denken in plaats van klein, kun je je slaapkamer met een paar aanpassingen omtoveren tot een high-end geheel. Zou jij elke avond graag wegdromen in de sfeer van een chic hotel? Lees hier 3 aandachtspunten om rekening mee te houden als je je slaapkamer luxe wilt inrichten.



Bedtextiel
Krappe, verwassen beddengoed kan je slaapkamer al snel een rommelige, gedateerde uitstraling geven. Kies voor een hoeslaken 180x200 dat goed om je gehele matras heen past, een dekbed- en kussenovertrek van rijk materiaal zoals linnen of satijn en royale overgordijnen van bijvoorbeeld velours. Onthoud dat alles wat klein en krap oogt afbreuk doet aan de luxe uitstraling, dus denk altijd liever te groot dan te klein. Ga het liefst voor beddengoed dat groter is dan je bed en flink over de rand valt - ofwel met een groot tweepersoons dekbed of met twee eenpersoons dekbedden. Als je er nog niet aan toe bent om je dekbed te vervangen, kun je ook kiezen voor een oversized sprei die ruim over je bed valt. Maak je bed royaal op, maar vermijd ook hier weer kleine kussentjes en kies voor grote stevige kussens. Door voor bedtextiel te kiezen dat niet kreukt, ziet het er altijd als nieuw uit.

Kleuren
Maak van je slaapkamer een mooi geheel door bij het inrichten te kiezen voor een bepaald kleurenpalet. Kies hiervoor een stuk of 4 kleuren uit, waar de wanden, meubels en textiel in de slaapkamer voornamelijk uit zullen bestaan. Zo is alles mooi op elkaar afgestemd, wat je slaapkamer meteen al rustiger en luxer zal doen ogen. Je kunt er voor kiezen om het kleurenpalet neutraal te houden met aardetinten als bruin, beige, dat - bijvoorbeeld in combinatie met zwart - voor een moderne, luxe sfeer zal zorgen. Durf je iets meer kleur te bekennen? Bouw je kleurenpalet dan op met een kleur als okergeel, olijfgroen of bordeauxrood. Deze chique kleuren geven een gevoel van warmte en rijkdom.

Meubels en decoratie
Uiteraard is het bed het belangrijkste meubelstuk in de slaapkamer en als je voor luxe wilt gaan, geeft een grote boxspring met stoffen afwerking al snel dat echte hotelgevoel. Als je je bed nog niet wilt vervangen, of geen ruimte hebt voor een grote boxspring, kun je bijvoorbeeld ook alleen het hoofdbord vervangen voor een hoger, met stof bekleed exemplaar. Een andere manier om je slaapkamer al snel een luxere, hotelchique uitstraling te geven, is door de ruimte multifunctioneel te maken. Plaats bijvoorbeeld een kaptafel of creƫer een zithoek. Vermijd tierelantijntjes en kies liever voor een aantal grotere decoratiestukken. Ook voor meubels en decoratie geldt dat groot en royaal het beste werkt voor een luxe uitstraling. Zorg dat de gordijnen minimaal tot de vloer vallen om het gevoel van luxe en grandeur te benadrukken. Met deze aandachtspunten in je achterhoofd, lukt het vast om je slaapkamer luxe in te richten.

Meer informatie:
Hema
www.hema.nl

Publicatiedatum: