Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ADRA Chili vestigt wereldrecord met grootste bed

Op 10 februari heeft de Adventist Development and Relief Agency (ADRA) een opmerkelijke prestatie geleverd door het grootste bed ter wereld te assembleren in Chillán, Chili. Met een indrukwekkende afmeting van 32,7 bij 19,5 meter, heeft het het vorige Guinness Wereldrecord, dat in 2011 in Nederland was gevestigd, overtroffen.

Deze buitengewone onderneming, met een gewicht van bijna 14 ton, was mogelijk door samenwerkingsinspanningen met ADRA, de humanitaire tak van de Zevende-dags Adventistenkerk, naast vrijwilligers en particuliere bedrijven. Opmerkelijk is dat 6.000 padvinders van het Chileense Unie Padvinderskamp aan deze initiatief hebben bijgedragen, door samen te komen op de campus van de Chile Adventist University om bewustwording te creëren over de uitdagingen waarmee kinderen en adolescenten zonder adequaat beddengoed worden geconfronteerd.

Het recordbrekende bed had een hoofdeinde van zes meter, een basis van 2,5 meter en een kussen van 18 meter, met een totaalgewicht van 13.800 kilogram. Het assemblageproces omvatte 148 steigerconstructies, 380 metalen planken, duizenden schroeven en aanzienlijke mankracht, in totaal 680 deskundige werkuren, 56 montagevrijwilligers en diverse materialen waaronder verf, dekbedden, lakens en matrassen.

Publicatiedatum: