Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Directeur Rudy Stroink van meubelfabriek Pastoe:

'Crowdfunding was geen laatste strohalm om faillissement te voorkomen'

Het zal de meeste mensen uit de interieurbranche niet ontgaan zijn dat meubelfabrikant Pastoe failliet verklaard is. Het meubelbedrijf kon de miljoenenschuld niet meer overzien, waardoor de rechtbank Utrecht niet anders kon oordelen. Klanten van Pastoe vertellen dat ze al langere tijd signalen zagen.

Zo stuurde Pastoe begin 2024 een mail naar klanten over een speciale crowdfunding om geld aan het meubelbedrijf te lenen. "Toen dacht ik al, dat gaat niet de goede kant op", zegt een klant tegen het Algemeen Dagblad. Op een gearchiveerde webpagina viel te lezen dat de crowdfunding is ontstaan als reactie op de coronacrisis. Als gevolg van vertraagde leveringen moest het bedrijf zijn werkwijze herzien en zichzelf als het ware opnieuw uitvinden. Om dit te bereiken, heeft Pastoe de hulp van zijn klanten ingeroepen.'Geen laatste strohalm'
Directeur Rudy Stroink reageert op de crowdfunding. Hij vertelt dat het geen laatste strohalm was om een faillissement te voorkomen. "Sterker nog, we zouden het geld niet eens krijgen als we niet konden aantonen financieel gezond te zijn." Volgens hem was er wél veel interesse om deel te nemen aan de actie.

Tevens merkt Stroink op dat de lange bezorgtijden gerelateerd zijn aan de uitdagingen van lange levertijden waarmee het bedrijf te maken heeft. Hij benadrukt dat dit een kwestie is die na de herstart absoluut zal worden aangepakt. Ondanks het faillissement verzekert hij dat lopende bestellingen nog steeds worden afgehandeld.

Doorstart
Curator Bas van Dijen onderzoekt momenteel of een doorstart mogelijk is. Eerder vertelde hij dat er behoorlijk wat partijen zich gemeld hebben. "Het zijn er zo veel dat ik nu het kaf van het koren aan het scheiden ben. Ik ben aan het uitzoeken welke partijen de grootste kans hebben om te slagen in een volledige doorstart. Uiteraard moeten we nog zien of dat lukt." De komende weken zal er meer duidelijkheid komen over een mogelijke doorstart van meubelfabrikant Pastoe.

Meer informatie:
Pastoe
Sleepboot 4
3991 CN Houten
www.pastoe.com

Publicatiedatum: