Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Helpt een verzwaringsdeken om beter te slapen?

Verzwaarde dekens worden steeds populairder. Maar klopt het ook dat je er echt beter van slaapt en je slaapproblemen voorgoed verleden tijd zijn? Mind The Bed zet de belangrijkste vragen voor je op een rij.


Verzwaringsdeken van Slowwave.

Wat is een verzwaringsdeken?
De naam zegt het zelf: een verzwaringsdeken is een verzwaarde deken die je in plaats van of bovenop je gewone dekbed gebruikt. Gemiddeld wegen ze tussen de 4 en 10 kilogram. Hoe zwaar de deken mag wegen, is afhankelijk van jouw lichaamsgewicht.

Een verzwaringsdeken kan uit verschillende vullingen en materialen bestaan, en zou moeilijke slapers helpen te ontspannen zodat ze sneller in slaap vallen en ook beter en dieper slapen.

Hoe werkt een verzwaarde deken?
Het principe van een verzwaringsdeken steunt op Deep Pressure Stimulation of diepe drukstimulatie. Deze therapeutische techniek gebruikt een zachte, gelijkmatig verdeelde druk om stress, angst, pijn of een teveel aan prikkels weg te nemen.

Dankzij deze druk op het lichaam kalmeert het zenuwstelsel waardoor stress plaats maakt voor rust en ontspanning. Bovendien zou deze natuurlijke techniek de aanmaak van serotonine (gelukshormoon) en melatonine (slaaphormoon) stimuleren, én ook de productie van cortisol (stresshormoon) verminderen.

Een verzwaringsdeken creëert een gevoel van comfort, geborgenheid en veiligheid. Net alsof je een hele dikke knuffel krijgt dus. Maar dan een hele nacht lang.

Hoe zwaarder de deken, hoe beter je slaapt?
Hoeveel moet een verzwaringsdeken wegen? Hanteer daarvoor de richtlijn van zo'n 10 % van je lichaamsgewicht. Weeg je 65 kg? Dan is een deken van 6,5 kg ideaal voor jou.

Heb je deze keuze uit een verzwaarde deken van 6 of 8 kg, kies in dat geval altijd voor het zwaarste gewicht om voldoende druk op je lichaam te ervaren. Let op met een té zwaar deken, want hierdoor kan je een beklemmend gevoel krijgen, waardoor je juist slechter slaapt.

Lees hier het complete artikel.

Publicatiedatum: