Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Meubels van failliete meubelfabriek Pastoe waren op het laatst alleen nog een hit op Marktplaats'

Het gerenommeerde Nederlandse meubelmerk Pastoe heeft faillissement aangevraagd vanwege een miljoenenschuld, waardoor er hoogstwaarschijnlijk (een doorstart wordt onderzocht) een einde komt aan de 111 jarige meubelfabriek. Het merk is nog steeds populair, zij het dat de verkoop van Pastoe-meubels alleen op Markplaats records verbrak. Dat meldt De Volkskrant.Het retrodesign van Braakman uit de jaren vijftig en de strakke dressoirs uit de jaren zeventig zijn gewilde vintage-items. "Pastoe wordt door bijna alle lagen van de bevolking erkend als optimistisch en doordacht design", verklaart Timo de Rijk, directeur van Design Museum Den Bosch. "Tegelijkertijd staat Pastoe voor de Nederlandse vertaling van een internationale moderniteit van de laatste helft van de vorige eeuw. Het merk heeft allure."

Opgericht als de Utrechtse Machinale Stoel- en Meubelfabriek (UMS) in 1913, groeide Pastoe uit tot een belangrijk onderdeel van het Nederlandse wooninterieur. Door de jaren heen introduceerde Pastoe innovatieve ontwerpen, zoals gebogen multiplex en eigentijdse meubels, en werkte samen met internationale topontwerpers.

Bron: De Volkskrant

Publicatiedatum: