Wakker worden met rugpijn is natuurlijk niet wat je wilt. Het kan veel invloed hebben op je dagelijks leven. Je wilt fit je bed uitspringen, maar het tegenovergestelde is soms waar. Rugpijn na het slapen kan verschillende oorzaken hebben. Het is belangrijk dat je de oorzaak vindt om het probleem op te lossen. In deze blog bespreekt Hml Bedding enkele redenen.

Waardoor heb jij last van je rug?
Wat is de reden dat jij last hebt van je rug? Dit kan door je bed komen, omdat jij niet de juiste ondersteuning krijgt. Echter, het kan ook zijn dat het bed prima is, maar dat het komt door jouw persoonlijke gestel. Heb je een zwakke rug? Dan gaat een nieuw bed het probleem niet oplossen. Heb je hoofdzakelijk rugpijn zodra je opstaat, maar is omrollen in bed prima te doen? Dan is de kans groot dat jouw rugpijn ontstaat doordat je bed jou niet de juiste ondersteuning geeft.

Rugpijn na het slapen door je bed
Wanneer de rugpijn die je ervaart door je bed komt, is het essentieel om te kijken waar de ondersteuning te wensen overlaat. Ligt het aan het matras? Of heb je een boxspring en kan de rugpijn door de matras topper veroorzaakt worden? Laat je hierover goed adviseren door een professional. Vertel over je klachten en wat voor bed je momenteel hebt. De leeftijd van je bed kan een rol spelen in de mate van ondersteuning, ook bij een bed speelt ouderdom parten. Na een aantal jaar is het slim om de topper van je boxspring te vervangen. Ook kan na een aantal jaar het matras van een boxspring of bed niet meer helemaal in orde zijn.

Rugpijn door je slaaphouding
Rugpijn na het slapen kan ook komen, omdat je een verkeerde slaaphouding hebt. Als dit het geval is heeft het geen zin om een nieuw bed te kopen. Slaap je bijvoorbeeld graag op je buik? Dan heb jij de minst goede houding voor je rug en nek. Probeer je slaaphouding aan te passen of zorg voor een passend matras voor de juiste ondersteuning. Als zijslaper is het belangrijk dat je een goed hoofdkussen hebt om ervoor te zorgen dat je wervelkolom in een rechte lijn blijft tijdens het slapen. Slaap jij op je rug en heb je last van lage rugpijn? Leg dan eens een kussentje onder je knieƫn, dit kan de spanning op je rug verminderen, waardoor je rug beter wordt ontzien.

Een nieuw bed om rugpijn te verminderen
Ben je erachter gekomen dat de rugpijn wordt veroorzaakt doordat je bed niet de juiste ondersteuning biedt? Ga dan op zoek naar een bed dat beter bij jou past. Wil je een lattenbodem bed of past een boxspring beter bij jou? Probeer duidelijk te krijgen wat je niet prettig vindt aan je huidige bed. Leg deze informatie neer bij een adviseur voor persoonlijk advies. Een goede nachtrust en uitgerust wakker worden zonder klachten is essentieel voor een prettig en uitgerust leven.

Meer informatie:
Hml Bedding
Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel
info@hmlbedding.nl
www.hmlbedding.nl