Een licht positieve ontwikkeling is zichtbaar in de Duitse beddenbranche, zo blijkt uit de Beddenbranche Marktmonitor Duitsland 2024, gepubliceerd door Marktdata.nl. De consumenten in Duitsland tonen een groeiende interesse in bedden en matrassen, met een stijging van 4% in oriƫntatie in het jaar 2023. Deze trend markeert een omslag ten opzichte van het voorgaande jaar 2022, waarin nog een daling van 9% werd geregistreerd.Marktdata.nl heeft over de afgelopen vier jaar het Duitstalige zoekverkeer over bedden in de Google zoekmachine in Duitsland geanalyseerd. Meer dan 404 miljoen zoekopdrachten en meer dan 20.000 verschillende zoektermen gerelateerd aan bedden en matrassen zijn ontleed, waardoor een helder beeld ontstaat van de Duitse markttrends op het gebied van bedden en matrassen.

De data laten zien dat gedurende de afgelopen vier jaar maandelijks meer dan 8,4 miljoen zoekopdrachten zijn uitgevoerd in Duitsland op het gebied van bedden en matrassen. In het eerste jaar van de corona pandemie groeide de interesse in bedden en matrassen zeer sterk, waarna in het jaar 2021 het interesse-niveau gelijk bleef. Hoewel het zoekvolume de afgelopen paar jaar relatief stabiel is gebleven, onthult de analyse dat het maandelijkse gemiddelde zoekvolume voor bedden en matrassen in 2022 met 9% was afgenomen ten opzichte van 2021. Een ommekeer werd echter genoteerd in het afgelopen jaar 2023, waarin een stijging van 4% werd geregistreerd.

In vergelijking met de Nederlandse markt heeft de Duitse beddenbranche nagenoeg een zelfde ontwikkelingen doorgemaakt. Ook Nederland noteerde in het jaar 2021 een stabilisatie zonder groei en in het jaar 2022 zelfs een daling van 12% in de interesse van consumenten voor bedden en matrassen.

Wil je up-to-date informatie over de oriƫntatie van Duitse consumenten op het gebied van bedden en matrassen? Bent je nieuwsgierig naar marktverhoudingen en opkomende trends in verschillende soorten bedden, matrassen, kleuren, materialen, formaten en andere productkenmerken? Al deze inzichten en meer worden geleverd in de uitgebreide Beddenbranche Marktmonitor Duitsland 2024 van Marktdata.nl, bestaande uit 87 pagina's vol waardevolle informatie.

Meer informatie:
Van Es Marketing Services
Willem de Clercqstraat 53
7604 AR Almelo
tel 0546 45 66 62
info@marktdata.nl
www.marktdata.nl