Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

RTV Oost: 'Turbulent faillissement van fabrikant staat bol van bizarre ontwikkelingen'

Het faillissement van matrassenfabrikant JG Slaapconcepten in Oldenzaal kent opmerkelijke feiten. RTV Oost houdt de situatie al langere tijd van dichtbij in de gaten en somt de 'bizarre ontwikkelingen' nog eens op.


Foto ter illustratie.

Ondanks de faillietverklaring bleef het bedrijf nog enige tijd operationeel als 'spookbedrijf'. De zoon van de directeur nam het bedrijf over zonder medeweten van de curator. Er waren incidenten, waaronder een aanval op de curator met een brandblusser door de directeur-bestuurder. Na een geslaagde overname werd het nieuwe bedrijf getroffen door brandstichting. Het bedrijf ging failliet door factoren zoals de coronacrisis, de oorlog in Oekraïne en financiële problemen.

De curator behandelt nu nieuwe schuldeisers, met de totale claim opgelopen tot ongeveer drieënhalve ton, exclusief de schuld van bijna 2,8 ton bij de fiscus. De Belastingdienst heeft ook een schuldenlast van 1,6 ton, en er zijn nog uitstaande schulden bij crediteuren. De curator heeft succesvol openstaande rekeningen geïncasseerd, wat resulteerde in ruim 1,2 ton aan opbrengsten.

Bron: RTV Oost

Publicatiedatum: