Het faillissement van matrassenfabrikant JG Slaapconcepten in Oldenzaal kent opmerkelijke feiten. RTV Oost houdt de situatie al langere tijd van dichtbij in de gaten en somt de 'bizarre ontwikkelingen' nog eens op.


Foto ter illustratie.

Ondanks de faillietverklaring bleef het bedrijf nog enige tijd operationeel als 'spookbedrijf'. De zoon van de directeur nam het bedrijf over zonder medeweten van de curator. Er waren incidenten, waaronder een aanval op de curator met een brandblusser door de directeur-bestuurder. Na een geslaagde overname werd het nieuwe bedrijf getroffen door brandstichting. Het bedrijf ging failliet door factoren zoals de coronacrisis, de oorlog in Oekraïne en financiële problemen.

De curator behandelt nu nieuwe schuldeisers, met de totale claim opgelopen tot ongeveer drieënhalve ton, exclusief de schuld van bijna 2,8 ton bij de fiscus. De Belastingdienst heeft ook een schuldenlast van 1,6 ton, en er zijn nog uitstaande schulden bij crediteuren. De curator heeft succesvol openstaande rekeningen geïncasseerd, wat resulteerde in ruim 1,2 ton aan opbrengsten.

Bron: RTV Oost