Hml Bedding deelt in een blog verschillende slaapkamertrends van 2024 waarmee je een slaapkamer een metamorfose kan geven.De jaren ‘70
"Al tijden zijn warme kleuren populair in de slaapkamerinrichting. Kleuren zoals okergeel, olijfgroen en roestbruin geven een rustgevend en warm gevoel en zijn daarom nog steeds geliefd voor de slaapruimte. En dit jaar gaan we een stapje verder: de jaren ’70 zijn terug! Van verfijnde houten meubels en terracottakleuren tot opvallende designs, het mag allemaal weer. Wees alleen wel voorzichtig met de verschillende printjes en laat vooral de natuurlijke elementen terugkomen. Op deze manier blijft de slaapkamer een fijne ruimte waar je tot rust kunt komen."

Ronde vormen
"Ook zijn dit jaar ronde en ovale vormen in trek. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een boxspring met een rond afgewerkt hoofdbord, zoals afgebeeld op de foto. Stijl hier een mooie ronde hocker bij en voeg ronde accessoires toe. Wanneer je gebruikmaakt van dergelijke ronde vormen doorbreek je de strakke lijnen, waardoor de slaapkamer meer warmte en zachtheid uitstraalt."

Duurzaamheid
"Duurzaamheid zien we ook weer terugkomen in de slaapkamertrends van dit jaar. Van kringloop- pareltjes tot zelf opgeknapte meubels, ze worden steeds meer gewaardeerd. We hebben meer oog voor duurzame materialen zoals stoffen die gemaakt zijn van gerecyclede PET-flessen. Daarnaast wordt het productieproces onder de loep genomen: wat wordt waar precies gemaakt? Ambachtelijk vakwerk en lokale bedrijven zijn steeds populairder."

Chique kleuren
"De slaapkamerkleuren van nu zijn chique en diepe kleuren. Denk hierbij aan wijnrood, emerald groen en diepblauw. Wanneer je deze kleuren combineert met donker hout zoals mahonie of walnoot krijgt de slaapkamer een mooie, luxe uitstraling. Verschillende materialen en structuren passen er ook prima bij."

Groen is in
"En last but not least: groen is terug van (misschien nooit?) weggeweest. Haal buiten dus gerust naar binnen, ook naar je slaapkamer. Naast de groene kleur kiezen we dit jaar ook voor robuuste, onbewerkte materialen. In de slaapkamer vertaalt zich dit in natuurlijke stoffen zoals linnen en katoen. Ook zien we hier patronen terug zoals behang met een bladmotief of met een zichtbare structuur. Daarnaast kun je kiezen voor een wollen vloerkleed en mooie planten. Wist je dat er luchtzuiverende slaapkamer planten zijn die perfect in de slaapkamer passen? Geef er dus gerust een aantal een mooi plekje."

Meer informatie:
Hml Bedding
www.hmlbedding.nl