Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Integer, betrouwbaar, eerlijk en hardwerkend"

In memoriam: Frans-Anno Tweebeeke

Geheel onverwacht is na een kort ziekbed maandag 18 december rond de middag Frans-Anno Tweebeeke overleden. De mede-eigenaar van STEEL, de Italiaanse fabrikant van custom made keukenapparatuur in Italië, is 78 jaar geworden. Dat laat Christian Borsboom van STEEL Benelux BV weten. Hij volgde in april 2019 Tweebeeke in Nederland op als algemeen directeur.

Frans-Anno Tweebeke heeft z'n hele leven in de handel gezeten. Hij begon bij Willem van Rijn BV in Amsterdam, voor welk bedrijf hij in Nederland Bosch Huishoudapparaten vertegenwoordigde. Later kwam daar het merk NEFF bij.

Van 1994-2007 was hij mede-eigenaar van Willem van Rijn BV. Daarna werd hij, tot 2011, CEO van BSH Huishoudapparaten in Hoofddorp. Van 2012 -2013 was hij privatier. Sinds 2014 tot heden was hij mede-eigenaar van STEEL s.r.l. Carpi in Italië.

Lintje
Ook privé zat hij niet stil. Van 2012 tot 2015 zat hij in de Raad van Toezicht van DDock Amsterdam, van 2012-2021 in de Raad van Advies van Goedhart in Alphen aan de Rijn en van 2013-heden in de Raad van Toezicht van United-Children Huizen. Verder was hij actief bij VLEHAN (1991-2005 bestuurslid, 2005-2011 voorzitter), Stichting Witgoed (1999-2005 bestuurslid, 2005-2011 voorzitter) en NEDVANG (2005-2011 bestuurslid). In april 2012 kreeg hij een lintje en werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Februari 2022 vond de officiële opening van de nieuwe showroom en de naar 12.000m2 vergrote fabriek in Italië (Carpi) plaats. Tweede van rechts een trotse Frans-Anno Tweebeeke, met uiterst rechts Christian Borsboom, algemeen directeur van STEEL Benelux BV. Verder v.l.n.r Sales Manager Attilio Po, Luigi Di Mayo (de voormalig minister van buitenlandse zaken van Italië) en oprichter en eigenaar Auro Po.

Eerlijke koopman
Zijn overlijden maakt veel los op social media. Zo laat Thomas Alexander Baader (Head of Business Unit Home and Garden van Robert Bosch Powertools) weten dat hij bijna tien jaar het voorrecht had om met Frans-Anno Tweebeeke samen te werken. "Eerst als algemeen directeur van Willem van Rijn, daarna als hoofd van de dochteronderneming van BSH in Nederland. Ook lang na onze directe samenwerking bleven we in contact, op beurzen, evenementen en ook privé.
Frans-Anno was de belichaming van de eerlijke koopman in de beste Nederlandse traditie. Integer, betrouwbaar, eerlijk en hardwerkend, met een onovertroffen gevoel voor het product. Een man met een groot en warm hart.

Marcel van der Loos van BSH Home Appliances Group: "Een mooie, aimabele, attente, gedreven man is niet meer."

Christian Borsboom postte op LinkedIn het volgende bericht:
Met grote verslagenheid geven wij u kennis van het overlijden van ons zeer gewaardeerde
collega en mede eigenaar Frans-Anno Tweebeeke.
Wat zullen wij Frans-Anno zijn tomeloze inzet, eindeloze energie en kennis ontzettend missen.
Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.
STEEL Cucine