Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Oude matrassen recyclen begint bij de productie'

RetourMatras, gevestigd in Etten-Leur, is een bedrijf dat zich toelegt op het recyclen van oude matrassen. Directeur Remco Noordermeer legt aan de Volkskrant uit dat het uit elkaar halen van matrassen geen eenvoudige taak is vanwege de complexe samenstelling van materialen.Remco maakt duidelijk dat het recyclen van oude matrassen bij de productie begint. Daarom benadrukt hij de noodzaak voor fabrikanten om al bij de productie rekening te houden met recyclebaarheid, aangezien veranderingen nu pas na tien jaar zichtbaar zouden zijn in de matrassenindustrie.

Ondanks uitdagingen slaagt RetourMatras erin ongeveer 85% van de matrassen om te zetten in herbruikbare grondstoffen, met sommige matrassen bijna volledig recyclebaar. Het bedrijf verwerkt jaarlijks ongeveer 1 miljoen matrassen in Nederland en Belgiƫ. RetourMatras heeft de steun gekregen van nieuwe aandeelhouders, waaronder Ingka Investments (Ikea-dochter), Ikano Industry (schuimfabrikant) en Renewi (recyclebedrijf), terwijl de Europese regelgeving naar verwachting de vraag naar gerecyclede materialen zal vergroten.

Meer informatie:
RetourMatras
Goudseweg 181-E
2411 HK Bodegraven
0321-800000
info@retourmatras.nl
www.retourmatras.nl

Publicatiedatum: