Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit zijn de meest voorkomende dromen in Nederland...

Het team van 123Jaloezie heeft zoekgegevens geanalyseerd over de 12 Nederlandse provincies, waarbij gekeken is naar het aantal zoekopdrachten voor verschillende termen, waaronder "dromen over [x]", "nachtmerries over [x]", "[x] dromen" en "[x] nachtmerries" over de afgelopen vier jaar, om de meest voorkomende dromen in Nederland te onthullen.


Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

De resultaten laten zien
De meest voorkomende droom in Nederland is het verliezen van tanden. Deze droom is meer dan 150 keer gezocht voor elke 100.000 mensen in het land in de afgelopen vier jaar. Dromen over het verliezen van tanden komen het meest voor in Noord-Holland, met meer dan 250 zoekopdrachten per 100.000 mensen. Er zijn verschillende theorieën over waarom mensen dromen over het verliezen van tanden, waarvan de eerste is dat je iemand of iets belangrijks verliest. Andere redenen voor deze droom zijn hoge angst- of stressniveaus, verlies van controle over bepaalde aspecten van je leven, of simpelweg het feit dat je ouder wordt.

De op één na meest voorkomende droom gaat over slangen, met bijna 60 zoekopdrachten per 100.000 mensen. Veel mensen hebben een fobie voor slangen vanwege de glibberige manier waarop ze bewegen en hun scherpe tanden. Dit heeft ertoe geleid dat veel mensen slangen interpreteren als een teken van iets dat je bang maakt of van iemand in je leven die giftig is. Andere interpretaties wijzen op verandering die gesymboliseerd kan worden door slangen die hun huid afschudden. De giftige droom komt het meest voor in de provincie Flevoland, waar 119,1 zoekopdrachten per 100.000 mensen waren.

De op twee na meest voorkomende droom in Nederland gaat over thuis. Er zijn ongeveer 56 zoekopdrachten voor dromen over dit onderwerp per 100.000 mensen in de afgelopen vier jaar. Deze droom komt het meest voor in Utrecht, waar meer dan 250 zoekopdrachten per 100.000 mensen waren in die periode. Dromen over thuis kunnen verschillende dingen betekenen. Als je weg bent van huis, kan het wijzen op heimwee en een verlangen naar het vertrouwde. Dromen over thuis kunnen ook aangeven dat je gestrest of overwerkt bent en tijd moet nemen om te ontspannen. Als je droomt over een nieuw huis, wil je misschien onderbewust een nieuw hoofdstuk in je leven beginnen.

Bekijk hier de volledige resultaten.

Publicatiedatum: