2 jaar geleden uitgeroepen tot Brabants Besten, nu hangt zwaard van Damocles boven hoofd

Ieder jaar benoemt de Provincie Noord-Brabant speciale mkb ondernemers tot ‘Brabants Besten’. In 2021 werd de prijs uitgereikt aan een metaalgieterij in Tilburg. "Denk niet alleen maar na over de korte termijn, maar maak tijd voor de lange termijn. Die strategie bepaalt of je over 25 jaar nog steeds bestaat", zei eigenaar Koen Melis destijds.

Inmiddels zijn we twee jaar verder en is de situatie flink veranderd. De rechtbank Breda heeft de firma Melis Metaalgieterijen B.V. namelijk in staat van faillissement verklaard. J.H.A. van den Wildenberg is aangewezen als curator.Melis Gieterijen is al 65 jaar een begrip in Tilburg. Het bedrijf telt drie kernactiviteiten: zandgieten, coquillegieten en METI technisch bureau. Momenteel heeft Melis Gieterijen 22 medewerkers, waarvan 14 in vaste dienst en acht op oproepbasis. METI technisch bureau verzorgt de in- en verkoop van metalen staven en buizen. De productie bestaat uit zandgieten en coquillegieten, aangevuld met verschillende nabewerkingen. Ook heeft Melis Gieterijen een partner in China welke hogedrukgietwerk voor Melis levert.

Melis Gieterijen produceert gietstukken van voornamelijk aluminium en brons en is gespecialiseerd in het produceren van kleine series (1 tot 1000 gietstukken). Het klantorder ontkoppelpunt ligt stroomopwaarts. Dit wil zeggen dat het product erg klantspecifiek is. De mallen zijn per product verschillend en worden speciaal voor de klant gemaakt. Voorheen was Melis Gieterijen zelf verantwoordelijk voor het produceren van deze mallen, maar tegenwoordig worden deze bij een mallenmakerij besteld. Ongeveer 70 procent van de orders zijn herhaalorders en de overige 30 procent zijn eenmalige orders.

Meer informatie:
Melis Metaalgieterijen
Frans Mannaertsstraat 3
5046 AK Tilburg
www.melisgieterijen.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.