Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe collectie van Élitis omvat kunst, natuur en mediterraanse kleuren

Natuurlijke materialen, ambachtelijk handwerk, mediterrane kleuren en 20e-eeuwse kunst. De nieuwe collectie behang en wandbekleding van Élitis werd gepresenteerd in de showroom van Saint-Germain-des-Prés tijdens Paris Decó Off.

Het in 1988 in Toulouse opgerichte Maison herinterpreteert de Franse textieltraditie door gebruik te maken van nieuwe, duurzamere en duurzamere materialen. Voor Élitis wordt het meubeltextiel een onderzoeksinstrument, een middel om nieuwe stijluitingen te durven en te verkennen.

In de nieuwe collectie worden natuurlijke materialen zoals linnen, hout, raffia en gips gemodelleerd door texturen en robuustheid als gevolg van gepigmenteerde patina's, overlappend papier, pleisters, borduursels en 3D-strepen.



Behang
Vinyl met linneneffect, gips en gepleisterde raffia: de Élitis-behangcollectie speelt met de tastbaarheid van materialen.

Link Brodés herziet het klassieke geborduurde linnen door middel van kleurrijke patronen, natuurlijke kleuren en ruwe afwerkingen. De collectie bestaat uit twee dessins, twee panoramische en een effen.

De mediterrane kalk en gekleurde pleisters van Sicilië komen tot leven in de behanglijn Ortigia. De vinylrug zorgt voor een typisch mediterrane krijtachtige matte afwerking. De twee versies van de collectie wisselen een mineraal travertijneffect af met warme, aardse kleuren en drie panoramische behangsoorten.

De gecoate raffia van de collectie Atelier D'artiste II roept de sfeer en creativiteit op van een kunstenaarshuis uit de 20e eeuw. Levendige tinten en door de natuur geïnspireerde abstracte patronen geven leven aan een vinylcollectie van 42 kleuren en 3 panorama's in extra groot formaat.

Wandbekleding
De collectie van 3 wallcoverings geeft een nieuwe uitdrukking aan natuurlijke materialen en oude culturen. Art Paper transformeert getextureerde gedichten en papieren collages in abstracte, geometrische beelden, een eerbetoon aan de schilderkunst van de 20e eeuw. Handgetekende geometrische composities geven beweging aan het natuurlijke hout van Marqueteries. Groeven herinneren aan de klassieke wereld in de oneindige, naadloze 3D-bekleding van Rayures Jumelles.

Accessoires
Een collectie woonaccessoires vult behang en wandbekleding aan. De inspiratie van dit jaar put uit bucolische sferen met een dierlijker tintje. De zachte kussens, handgemaakte tapijten en gordijnen van de collectie Jardin d'Eden herinneren aan de kleuren van de zee en het Normandische platteland.

Bron: archiproducts.com

Publicatiedatum: