Het is nog maar 1.5 jaar geleden sinds dat Rodny Heemskerk, Jasper Mittelmeijer en Oscar Peppitt besloten Cutr op te richten. Het afgelopen jaar heeft het platform voor de B2B houtindustrie, waar zakelijke klanten en productiepartners aan elkaar gekoppeld worden, grote stappen kunnen zetten. Inmiddels zijn er een paar honderd projecten afgerond, is het team flink uitgebreid én is het aantal partners aanzienlijk toegenomen.


Rodny Heemskerk, oprichter van het B2B platform Cutr.

"In 2022 zijn de hoeveelheid productie partners vertienvoudigd (10x)", vertelt Rodny Heemskerk trots. "Tegelijkertijd is ook de omvang van het klantenbestand toegenomen. We hebben al honderden projecten af mogen ronden." Om deze lijn door te kunnen trekken is het team binnen een jaar uitgebreid van 6 naar 23 medewerkers. "We moeten ervoor zorgen dat Cutr niet meer weg te denken is."

Groeiprogramma in Silicon Valley
Eén van de onbetwiste hoogtepunten van het jaar, is het groeiprogramma van Y Combinator dat Cutr heeft mogen doen in de Verenigde Staten. Met drie maanden intensieve training en begeleiding heeft Cutr extra kapitaal op kunnen halen. "Dit heeft ervoor gezorgd dat we grote stappen hebben kunnen maken. Dit jaar heeft Cutr een basis neergezet, waar we in 2023 op voort gaan borduren. Voor verdere ontwikkelingen en het automatiseren van processen die het platform laten groeien is nu ruimte", stelt Rodny.


Woodwave, een van de productiepartners gespecialiseerd in massief hout.

Cutr als verkoopkanaal
Er zijn namelijk nog genoeg productie partners die niet weten wat Cutr voor hen kan betekenen. "Cutr kan ingezet worden als verkoopkanaal, zonder dat je extra personeel hoeft aan te nemen of investeringen hoeft te doen. Je zit nergens aan vast en orders komen vanzelf binnen." Zo kunnen productie partners zich kosteloos op de online marktplaats aanmelden. Op het moment dat een zakelijke klant aanklopt bij Cutr met een bepaalde opdracht, wordt er een geschikte productie partner gezocht.


Producten van productie partner Cnc_factory, gespecialiseerd in het vervaardigen van houten cnc gefreesde producten.

Om dit zo goed mogelijk te kunnen laten verlopen, wordt er een compleet profiel gemaakt van de productie partner. Bijvoorbeeld hoeveel capaciteit een bedrijf heeft, welke machines ze ter beschikking hebben en welke levertijden gehanteerd worden. "Dit is nodig om de perfecte partner te kunnen vinden voor iedere opdracht. Dit gaat steeds gemakkelijker doordat het aanbod van Cutr snel breder wordt."Projectfinanciering
Ook de projectfinancieringen die Cutr doet zorgen ervoor dat ze aantrekkelijk zijn voor klant en productie partner. Rodny licht dit nader toe: "We zijn zeer flexibel. Per klant wordt gekeken naar betalingsafspraken zodat de klanten mee kunnen groeien zonder grote investering. Daarintegen ontvangen productie partners in enkele dagen een deelbetaling voor de komende opdracht. Zo is er geen investering voordat ze een opdracht aannemen. Dat financieren wij voor hen. Geen risico dus en goed voor de cashflow." Zo kan een bedrijf groeien, zonder dat er een dure lening afgesloten hoeft te worden.Proces verbetering
Het komende jaar zal het team van Cutr er alles aan doen om het gebruiksgemak verder te optimaliseren. "Dit is een doorlopend proces, waarbij de productie partners inspraak hebben. We blijven met ze in gesprek, want het platform bestaan door en voor hen." Tot nu toe zijn de reacties erg positief. 'Overzichtelijk en duidelijk', zo is de feedback samen te vatten.

Nu het fundament van Cutr staat, is het tijd om de volgende stappen te maken. "In 2023 gaan we voor integratie met nog meer productiepartners zodat er een snellere en grotere kruisbestuiving kan plaatsvinden onder klanten, die normaal nooit op elkaars pad zouden komen", besluit Rodny Heemskerk.

Meer informatie:
CUTR
Singel 542
1017 AZ Amsterdam
+31 (0)20 261 9355
hello@cutr.ai
www.cutr.ai