Nu het nieuwe jaar om de hoek staat, kan er weer volop worden gespeculeerd over welke trends we ook na de jaarwisseling terug zullen blijven zien. Als het om kozijnen gaat, zijn er een drietal trends te onderscheiden. In dit artikel lees je wat dé kozijnentrends van 2023 zullen zijn.

1.   Trendy kunststof
Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig ontzettend populair. Waar deze kozijnen jarenlang bekend stonden als ‘goedkoop’ in prijs én in uitstraling, zijn ze anno 2023 juist ontzettend trendy. Zo wordt er bij verkopers als Toeleveringonline.nl veelvuldig gekozen voor zwarte of antracietkleurige kunststof kozijnen, maar ook voor kunststof kozijnen met een ‘houtnerf’. Op die manier zijn kunststof kozijnen nauwelijks te onderscheiden van houten kozijnen, terwijl ze veel voordeliger zijn, weinig onderhoud vergen en een hoge isolatiewaarde hebben.

Waarom je voor kunststof kozijnen wilt kiezen:
-       Lage aanschafprijs
-       Onderhoudsvriendelijk
-       Isolerende werking

2.   Authentiek hout
De populariteit van kunststof kozijnen betekent niet dat houten kozijnen verleden tijd zijn. Integendeel zelfs, houten kozijnen zijn nog steeds zeer in trek. Het natuurlijke materiaal is immers duurzaam, straalt authenticiteit en warmte uit en heeft, bij goed en structureel onderhoud, een bijzonder lange levensduur. Bovendien kun je het hout schilderen in iedere kleur die je maar wilt. De mogelijkheden zijn daadwerkelijk eindeloos!

Waarom je voor houten kozijnen wilt kiezen:
-       Authentieke uitstraling
-       Duurzaam materiaal
-       Lange levensduur

3.   Opvallend aluminium
Minder vaak toegepast dan kunststof en houten kozijnen, maar wél ontzettend hip zijn aluminium kozijnen. Dit materiaal is de laatste jaren aan een flinke opmars bezig, ondanks dat je er diep voor in de buidel moet tasten. Aluminium kozijnen hebben namelijk een unieke uitstraling, vergen vrijwel geen onderhoud en gaan haast oneindig mee. Het stoere, stevige en opvallende materiaal geeft aan iedere woning een bijzondere twist. De aluminium kozijnen van tegenwoordig zijn uitgerust met een ‘thermische brug’, waardoor ook de isolatiewaarden in orde zijn.

Waarom je voor aluminium kozijnen wilt kiezen:
-       Unieke uitstraling
-       Onderhoudsarm
-       Oneindige levensduur