Meubelfabrikant United Furniture Industries kondigde vorige week aan dat het definitief de deuren sluit. Door de plotselinge sluiting komen 2700 werknemers op straat te staan. Nu is het duidelijk geworden dat de ex-werknemers een rechtszaak aan hebben gespannen tegen hun voormalige werkgever. Zij eisen een schadevergoeding

De rechtszaak is aangespannen door Barret Law Group namens Francis Denise Alomari die zes jaar in dienst was van United voordat hij door het bedrijf werd ontslagen. Dat meldt Furniture Today.WARN
De Federal Worker Adjustment and Retraining Notification Act (WARN) uit 1988 vereist dat bedrijven met 100 werknemers of meer werknemers ten minste 60 dagen van tevoren op de hoogte stellen van eventuele ontslagen. United Furniture heeft geen WARN-melding ingediend in een van de staten waarin het zaken deed voordat het een sms en e-mail naar werknemers stuurde om hen te vertellen dat het bedrijf op 22 november zijn activiteiten stopzette.


Reactie voormalige president
Na een periode van radiostilte komt Larry George, voormalig voorzitter van Lane Furniture, met een statement:

“Allereerst wil ik zeggen dat het me spijt voor mijn hele United-familie. Ik heb dit nooit zien aankomen of ooit gedacht dat het zou gebeuren. UFI speelde een grote rol in de meubelindustrie.

Ik wil alle medewerkers bedanken voor hun harde werk, inzet en toewijding. We hebben een geweldige relatie gehad met onze werknemers, onze verkopers, onze leveranciers in de detailhandel, onze klanten en onze verkooppunten, naast vele anderen die in de loop der jaren betrokken waren bij de groei van ons bedrijf. We hebben een lange weg afgelegd van een klein bedrijf tot wat we vandaag allemaal samen hebben opgebouwd.

Toen ik bijna twee jaar geleden aftrad als president, had ik nooit verwacht dat dit zou gebeuren met een bedrijf waar velen van ons ons levenswerk in stoppen. Als ik deze uitkomst had kunnen voorspellen, was ik gebleven. De uitkomst van het bedrijf had hetzelfde kunnen zijn, maar degenen onder jullie die mij kennen weten dat ik dit op een heel andere manier zou hebben aangepakt.

Er is geen reden waarom dit bedrijf in de positie zou moeten zijn waarin het zich bevindt.

Ik weet dat je pijn hebt, en ik heb pijn met jou. Het was verkeerd in de manier waarop het werd uitgevoerd. Ik zou niets nemen voor al die jaren dat ik met jullie allemaal over de betonnen vloeren van alle fabrieken heb gelopen. Jullie voelden allemaal als familie, en dit is een moeilijke tijd voor ons allemaal. We moeten voor elkaar blijven bidden en weten dat wanneer God de ene deur sluit, er een andere opengaat. Nogmaals bedankt allemaal", besluit Larry George.

Bron: Furniture Today