'Verdere daling hypotheekrentes, maar het kan harder'

Bijna 4 op de 5 geldverstrekkers verlaagden afgelopen week de vaste hypotheekrentes. De meeste verlagingen zagen we bij 10 jaar vast. Dit is op dit moment de meest populaire rentevaste periode en de concurrentie is daar het sterkst. Dat meldt Van Bruggen Adviesgroep.


Nieuwbouwproject in Twello. Foto: Funda.

"Maar als we kijken naar de ontwikkeling van de marktrentes dan is er zeker ruimte voor verdere verlaging van de vaste hypotheekrentes. Waar de marktrentes de afgelopen vijf weken met ongeveer 0,7% omlaaggingen, bleef dat bij de gemiddelde 10 jaar vaste hypotheekrente beperkt tot slechts een paar honderdsten. De hypotheekrentes stegen nog een tijdje door, terwijl de marktrentes al aan het dalen waren. In de grafiek hieronder kun je dan ook zien dat de 10 jaar swaprente harder daalt dan de gemiddelde 10 jaar vaste hypotheekrente met NHG.

Pas de afgelopen weken zien we dat de trend bij de vaste hypotheekrentes ook overtuigend dalend is geworden. Twee weken geleden was de gemiddelde daling bij 10 jaar vast 5 honderdste en dat is nu versneld naar 7 honderdste. Doordat de marktrente harder daalt, verwachten wij dat de dalende trend zich deze week verder en harder doorzet", aldus Van Bruggen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven