Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tiny house-bewoner Carolien hoopt dat iedereen kan wonen zoals zij

Het is een volwaardige woonvorm, benadrukt Verhagen, die al sinds 2018 leeft in een tiny house. Haar huisje op wielen is geheel afgesloten van nutsvoorzieningen. De Boxtelse drinkt gefilterd regenwater en wekt elektriciteit op met zonnepanelen. De zelfvoorzienende woning heeft ze zelf met haar vader, tevens klusser, Frans Verhagen gebouwd. "Ik hoop dat mensen uit alle lagen van de samenleving de kans krijgen om ook zo te wonen", vertelt ze tegen Brabants Centrum.



Initiatiefnemers Carolien Verhagen, Thomas van Gerven en Sanderijn Wingens kregen meer dan vier jaar geleden toestemming om voor een periode van 5 jaar hun Tiny Houses te bewonen. Gedurende deze tijd ontwikkelde de gemeente beleid op deze nieuwe woonvorm.

Wethouder Peter van de Wiel was destijds in zijn nopjes met het initiatief: “Het sluit perfect aan bij de woonopgave die wij hebben. Mensen slikken ook niet langer dat wij ze opdringen waar en hoe ze moeten wonen. Het is zaak dat we luisteren naar de woonbehoeften van burgers en die zijn zeer gevarieerd."

Lees hier het complete artikel.

Publicatiedatum: