Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
John Vesters: "Op de nieuwe locatie kunnen we verder groeien"

Dicobed verhuist naar groter pand in Uden

John Vesters van Dicobed zit volop in een verhuizing als we hem spreken. De ondernemer uit Uden verlaat na zes jaar zijn huidige onderkomen aan de Linie 7 om op het Jagersveld 39a een compleet nieuw pand te betrekken. Daar kan de onderneming de groei beter opvangen, want qua ruimte gaat het bedrijf er goed op vooruit.

De Brabantse firma is gespecialiseerd in houten en gestoffeerde bedden, metalen ledikanten en ruimtebesparende bedden én vouwbedden waarmee Dicobed in Nederland marktleider is.


Een blik op de nieuwebedrijfshal in Uden.

De 61-jarige John Vesters was al een tijdje voorzichtig naar een ander onderkomen aan het uitkijken, toen de zaak in een stroomversnelling kwam nadat de verhuurder bekend maakte ermee te willen stoppen. "In vier maanden tijd hebben we alles geregeld, zodat we op 1 oktober de deuren van ons nieuwe bedrijf kunnen openen."

Het magazijn in de nieuwe bedrijfshal is 200 m2 groter. Daarnaast is het pand ook nog eens 3,5 meter hoger, waardoor John met hoge stellingen kan gaan werken. Daarnaast is ook de showroom 50m2 groter. "We beschikken straks over een warehouse van 1200 m2 en een showroom van 170m2. Alleen al in het magazijn kan ik straks 200 volle pallets meer kwijt", geeft hij aan.

Dicobed neemt het rechterdeel in gebruik.

In de showroom komt de nieuwste collectie van zo'n 20 tot 25 bedden te staan. De houten bedden worden in een eigen fabriek Bulgarije gefabriceerd. In Turkije werkt John exclusief samen met een fabriek waar de metalen en gestoffeerde bedden worden gemaakt. Daar komt hij al 18 jaar.

In Duitsland is Dicobed een kleine vijf jaar geleden een groothandel gestart onder de naam Bed Box International. Dat begint steeds serieuzere vormen aan te nemen. Hij heeft er een eigen kantoor. Zelf doet John als Dicobed de Benelux. 


Concept-Line 200 Hout

Dicobed bestaat ruim twaalf jaar en maakt als handelsnaam onderdeel uit van Bed Box Holland, dat meer dan 17 jaar geleden is opgericht en waarvan John Vesters en Hans Vogels elk voor 50% eigenaar zijn. Bed Box Holland richt zich direct op de eindconsument, de andere twee bedrijven B2B.


Concept-Line 100 HB Antraciet

John Vesters zit bepaald niet stil. De ondernemer nam in 2019 de volledige voorraad en verkoop van de latten-, schotel- en comfortliftbodems over van Brouwers Bedding uit Tilburg. Met de verhuizing heeft hij meer ruimte tot zijn beschikking en hoopt hij verder door te kunnen groeien. "De afgelopen vijf jaren is de omzet jaarlijks met 20 tot 30% toegenomen. De verhuizing komt op het juiste moment. We kunnen onze klanten - de beter slaapwinkels, beddenspeciaalzaken en winkelketens - straks nog beter van dienst zijn. De bedoeling is om ze regelmatig uit te nodigen om naar Uden te komen. Als alles volgens planning verloopt willen we ergens in oktober nog een open dag met een hapje en een drankje houden", besluit John.


Premium plus P-2070-eiken

Meer informatie:
Dicobed BV 
Jagersveld 39a
5408 SM Uden
info@dicobed.nl 
www.dicobed.nl 
Tel. 0413 - 259 999

Bed Box International
www.bedboxinternational.com