Groep investeerders waarborgt continuïteit familiebedrijf Riverdale

Het merk Riverdale van Tenbos B.V is overgenomen door een groep lokale investeerders. Het bedrijf dat op 23 juni 2022 in surseance ging, maakt in afgeslankte vorm een doorstart. "Daar ben ik erg blij mee", laat CEO Patrick de Kleijn (zie foto) weten.

Curator Bruno Tideman: ”Met de nieuwe eigenaren is een overeenkomst gesloten waarbij zij alle voorraden, de inventaris, het intellectueel eigendom en lopende contracten hebben overgenomen. Het is goed nieuws voor de leveranciers, klanten en andere betrokkenen dat we een doorstart hebben kunnen realiseren en op deze wijze het merk Riverdale in de markt kunnen behouden. Dat geldt ook voor een deel van de werknemers die zo hun baan kunnen behouden.”Corona oorzaak faillissement
Riverdale, gespecialiseerd in fashionable living, is een bekend merk in de meubelbranche. Volgens de voormalig bestuurders kwam het familiebedrijf in zwaar weer terecht door diverse factoren, zoals de aanhoudende negatieve effecten van corona, de veel langere levertijden en de extreem gestegen tarieven voor de zeevracht. De liquiditeitspositie van de twee bedrijven achter het in 2006 geïntroduceerde merk Riverdale zou zodanig onder druk zijn gezet dat faillissement de enige oplossing was.

Merk met veel potentie
Riverdale zal haar werkzaamheden zelfstandig voortzetten vanuit het bestaande hoofdkantoor in Nootdorp. Lennart Koetsier, de nieuwe interim-directeur van Riverdale, is zeer verheugd over het bereikte resultaat: “Het is een prachtig merk, met een duidelijk verhaal en vanaf vandaag weer een mooie toekomst.”
“Alhoewel de laatste hordes voor de doorstart nog moeten worden genomen, willen wij zo snel mogelijk zekerheid voor de overgenomen werknemers en onze strategische partners realiseren. Immers, alleen samen met hen kunnen wij de kracht en de potentie die in dit merk zit opnieuw een juiste voedingsbodem bieden”, aldus Koetsier. “Ik verheug mij in ieder geval erop om onze partners weer snel in onze vernieuwde showroom te begroeten.”
De doorstart van Riverdale is niet alleen goed nieuws voor een deel van het personeel, de verhuurder, leveranciers en wederverkopers, maar natuurlijk ook voor de consumenten. Door de unieke voorraad positie kan een groot deel van alle lopende orders alsnog op korte termijn worden uitgeleverd.Meer informatie:
Riverdale
Spiegelstraat 1
2631 RS Nootdorp
info@riverdale.nl  
www.riverdale.nl      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven