MAD Brussels stelt nieuwe generatie jonge creatievelingen uit designsector voor

We Inspire, Connect and Guide. Dat is de nieuwe slogan van MAD Brussels. Daarnaast schuift MAD drie kernpunten naar voor: duurzaamheid, inclusie en innovatie. Deze waarden zullen dienen als evaluatiemiddel van elk evenement en zullen steevast vertegenwoordigd worden in de programmatie.

In september, stelt Het publiek zal kennis kunnen maken met de tien nieuwe MAD residenten en de winnaars van de MAD Graduation Prize. "Daarnaast stellen we eveneens het werk tentoon van zeven Brusselse fotografen die elk hun kijk geven op de huidige modewereld en tonen hoe ze zich op hun eigen unieke manier uitdrukken", aldus de organisatie.


Fold Unfold (Kana Arioka), Maxime Trassebot (Theo Desmaizieres) en Guillaume Slizewicz (Pauline Plusluis).

Youth Through the Lens, Young fashion Photography
Expo van 15 september tot en met 6 november
De Generatie Z is een generatie die uitgroeit tot de grootste en meest diverse generatie die er is. Geboren tussen 1996 en 2010, is het de eerste generatie die zich geen leven zonder internet kan voorstellen en die opgroeit in een volledig digitale wereld. Jongeren die horen tot deze generatie hechten veel waarde aan individuele expressie en hebben daarom niet alleen behoefte aan gepersonaliseerde producten, maar ook aan premium producten waarmee ze zich volledig onderscheiden van de rest.

Het is echter ook een generatie die opgroeit in een tijd van grote maatschappelijke onrust, klimaatveranderingen en politieke conflicten. MAD Brussels presenteert Youth through the Lens, een tentoonstelling die de kijk van deze generatie op de hedendaagse modewereld toont. Een reeks foto’s van zeven fotografen die helemaal aansluit bij de thema’s duurzaamheid en inclusiviteit waar ze enorm veel belang aan hechten.

MAD Graduation Prize
In september stellen ook de tien winnaars van de MAD Graduation Prize hun afstudeerproject tentoon. MAD Brussels reikt jaarlijks tien prijzen uit aan afgestudeerden binnen een Brussels creatieve richting, zoals La cambre, Luca School of Arts en Haute Ecole Francisco Ferrer. Voor het eerst worden deze tien gekozen studenten ook samengebracht in een tentoonstelling. Het zet niet alleen de verschillende nieuwe talenten in de kijker, maar toont ook de waaier aan opleidingen die de stad Brussel rijk is. Van mode- en interieurvormgeving tot textiel, onderzoek en industriële productontwikkeling. Onder de winnaars o.m. Louise Richard, Maxime Trassebot, Rosamilia Lea en Florent Seligmann.

Open Ateliers Days
16 & 17 september
Tenslotte worden er in september tien nieuwe MAD Residenten aan het publiek voorgesteld. De selectie bestaat uit ontwerpers die de huidige uitdagingen van de sector van de mode en het design - en de samenleving tout court - onderzoeken. Innovatief design als instrument voor economische, maatschappelijke en ecologische uitdagingen. De 5 nieuwe mode residenten zijn MiPinta, Anneleen Bertels, Kenza Vandeput, Rosie Broadhead en Stefan Kartchev. Voor design werden Studio Minimètre, Guillaume Slizewicz, Kana Arioka, Margot Van Den Berghe en Vanessa Colignon geselecteerd. Het publiek heeft de kans de MAD residenten in hun studio te bezoeken en hun werk te ontdekken tijdens de Open Ateliers Days op vrijdag 16 en zaterdag 17 september.

Meer informatie:
MAD Events
Nieuwe Graanmarkt, 10
1000 Brussel
+32 2 880 85 62
contact@mad.brussels
www.mad.brussels


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven