Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Zonder lef was het bedrijf misschien wel twee tot drie weken plat gelegd na een hackaanval'

Zonder lef was Hoppenbrouwers Techniek, dat onder andere de elektrotechnische en beveiligingsinstallaties in de nieuwe, 140.000 m2 grote distributiehal van vidaXL verzorgt, misschien wel twee tot drie weken plat gelegd na een hackaanval. "Gelukkig zijn wij een technisch bedrijf met durf binnen de muren", vertelt directeur Henny de Haas in een open brief aan minister Dilan Yesilgoz van Justitie.


Henny de Haas, directeur bij Hoppenbrouwers Techniek.

Het bedrijf van De Haas werd vorig jaar op een vrijdagavond getroffen door een cyberaanval. Toevallig waren er nog mensen aan het werk die konden voorkomen dat de criminelen een heel weekeinde rustig konden rondsnuffelen. Met een gedurfd actieplan kon in recordtijd het systeem weer veilig online gezet worden. "Maar dat kan niet elke ondernemer", zegt De Haas.

Hij pleit onder andere voor betere voorlichting over cybercrime. En voor een landelijk nummer waar bedrijven naartoe kunnen bellen als ze advies willen nadat ze zijn gehackt.

Bron: MKB-Nederland

Publicatiedatum: