"Ondanks eerder ingrijpen is het uiteindelijk niet gelukt het tij te keren"

Rechtbank verklaart Riverdale failliet, directie heeft goede hoop op doorstart

Het doek is alsnog gevallen voor Riverdale. Het bedrijf maakte in 2019 en 2020 slechte jaren door. Door te snelle groei in de collectie en te snelle uitbreiding van de export in diverse landen ging de focus verloren en liep het tegelijkertijd tegen forse financiële uitdagingen aan. In 2021 werd in Nederlands MerkGoed (NMG) een strategische partner gevonden, waarmee gebouwd werd aan een nieuwe strategie om het bedrijf weer in de top van de home & living branche terug te brengen. Helaas is dat mislukt. "Mijn echtgenote Sophie, NMG en ik hebben er met ons team vanzelfsprekend alles aan gedaan om dit faillissement te voorkomen. Maar we hebben goede hoop op een doorstart", laat een strijdbare CEO Patrick de Kleijn aan nieuwsplatform Wonen360 weten.


Het hoofdkantoor van Riverdale, een ontwerp van Piet Boon, is in Nootdorp te vinden. FOTO ATTIVA 

Een kleine vijf maanden geleden nog vertelden hij en algemeen directeur Marcel Bregman in een interview met Wonen360 dat het familiebedrijf uit Nootdorp de weg naar succes weer gevonden had. "Riverdale wordt neergezet als een helder consumentenmerk dat staat voor kwaliteit en eigen design. We zijn met een volledige aanpak van de organisatie bezig, de strategie hebben we aangepast en zullen het komende jaar weer veel in marketing investeren. Ook is er goed naar de organisatie gekeken en veel geautomatiseerd en geprofessionaliseerd. We hebben daarnaast afscheid genomen van activiteiten die ons uiteindelijk geen geld opleverden. Riverdale willen wij als consumentenmerk weer sterk in de markt zetten", vertelden zij.

Rechtbank Den Haag
Helaas heeft alle inzet niet tot het gewenste resultaat geleid, want gisteren (maandag 27 juni) verklaarde de Rechtbank Den Haag Tenbos Invest B.V. en Tenbos B.V. (Riverdale)  in staat van faillissement.  Op donderdag 23 juni was er al aan de beide vennootschappen surseance van betaling verleend.

Bruno Tideman, advocaat bij Cees Advocaten, is tot curator benoemd. Vooralsnog gaat Riverdale gewoon door met leveringen aan consumenten en aangesloten winkels. Ook de webshop blijft vooralsnog gewoon open.


Riverdale beschikt over woonaccessoires, interieurgeuren en kleinmeubelen aangevuld met een kwalitatieve grootmeubelcollectie.

Tenbos B.V. is opgericht in 1993 door de gelijknamige ondernemersfamilie Ten Bos. In 2006 heeft de familie vervolgens de merknaam Riverdale geïntroduceerd op de consumentenmarkt. In de afgelopen vijftien jaar groeide het uit tot één van de bekendste merken in de woonbranche, gespecialiseerd in woonaccessoires, geurartikelen en gifting. Naast een eigen webshop, is Riverdale verkrijgbaar op ruim 1000 Riverdale verkooppunten in Nederland, Europa en landen daarbuiten.

"Vanwege de hoge containerprijzen, Covid-19 en de stijgende inkoopprijzen hebben we als Riverdale pittige jaren achter de rug. Ondanks eerder ingrijpen is het uiteindelijk niet gelukt het tij voor Riverdale te keren", laat het bedrijf in een verklaring weten.

Doorstart
De curator onderzoekt de mogelijkheden van een doorstart van de bedrijfsactiviteiten. Diverse partijen zijn hierin geïnteresseerd en andere gegadigden kunnen zich bij de curator melden via: riverdale@cees.nl.

Meer informatie:
Riverdale
Spiegelstraat 1
2631 RS Nootdorp
info@riverdale.nl  
www.riverdale.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven