Makelaarsland ziet woningmarkt verder afkoelen

Al vijf maanden op rij ziet Makelaarsland het aantal bezichtigingen dalen. In de periode april-juni vorig jaar waren er gemiddeld nog 13,5 bezichtigingen per woning. De afgelopen maanden waren dat er 7,8. In plaats van zes biedingen per woning vorig jaar, zijn dat er nu 4,6 gemiddeld. Het gemiddeld aantal biedingen is ook gedaald. In plaats van zes biedingen per woning in het eerste halfjaar van 2021, zijn dat er nu 4,6 gemiddeld.

Uit de interne cijfers van Makelaarsland blijkt ook dat er minder wordt overboden. In juni 2021 was dit het geval bij 88,3 procent van de verkochte huizen, deze maand ligt dat percentage nog maar op 70,9 procent. Bijna één op de drie huizen wordt op of onder de vraagprijs geboden. Wordt er wél overboden op een koopwoning, dan is dat aanzienlijk minder dan voorheen.

Over Makelaarsland
Makelaarsland is de grootste digitale NVM-makelaar van Nederland en helpt klanten bij het verkopen en kopen van huizen. Klanten betalen voor de diensten van Makelaarsland een vast laag tarief, ongeacht de waarde van de woning. Sinds de oprichting in 2005 heeft Makelaarsland meer dan 56.000 huizen verkocht en aangekocht.

Meer informatie:
Makelaarsland
www.makelaarsland.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven